Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti ne mogu do love: Bankomati u domu Cvjetno proradit će mjesec i pol dana nakon obnove

Prema riječima upravitelja doma, Damira Mikulića, bankomati bi trebali proraditi sredinom ovog tjedna (danas ili u srijedu).

1. ožujka 2016 11:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mjesec i pol dana nakon službenog završetka obnove studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje, na površinu izlaze problemi koji uređenjem nisu riješeni. Tako dva bankomata u studentskom domu Cvjetno naselje još nisu u funkciji.

Studentica Ines, inače stanarka doma, ogorčena je situacijom. "Mislim da nije u redu što ih još nisu osposobili. No, to me ne iznenađuje, jer je ista stvar bila i s cijelom situacijom oko obnove domova", kaže Ines.

Pokidani kablovi

Obratili smo se dvjema bankama, u čijem su vlasništvu bankomati, da nam pojasne zbog čega aparati nisu u funkciji. Iz obje banke smo dobili sličan odgovor, koji upućuje na propust Studentskog centra.



Bankomat u studentskom domu Cvjetno naselje nije neispravan te će biti na raspolaganju korisnicima čim u objektu budu ispunjeni uvjeti za njegovo puštanje u rad. U ovom slučaju, nismo u mogućnosti bankomat pustiti u rad jer je za vrijeme adaptacije oštećena komunikacijska infrastruktura. Nije nam poznato tko je odgovoran za ovo oštećenje, no obavijestili smo SC o problemu budući da je njegovo rješavanje upravo u nadležnosti SC-a“, stoji u priopćenju jedne od banaka.

Prebacivanje odgovornosti


No, među studentima su se pojavile priče da SC ne želi popraviti bankomate o svom trošku već da traži od izvođača radova saniranje štete na njihov račun. Prema riječima upravitelja doma, Damira Mikulića, bankomati bi uskoro ipak trebali proraditi, a studenti će moći neometano podizati novac.



"Radi se o presječenim telefonskim kablovima koji vode do menze, a bez kojih, očito, bankomati ne rade. Problem će biti riješen sutra ili prekosutra“, uvjerava Mikulić i dodaje kako nisu zanemarili taj problem i da ga rješavaju cijelo vrijeme.

Iako je pitanje zbog čega jedan telefonski kabel nije toliko dugo popravljen još uvijek "u zraku“, izgleda da će problem ipak uskoro biti riješen.

Uz tolike propuste i zaostatke, domovi će očito biti potpuno spremni tek netom prije Europskih sveučilišnih igara.

Milan Dalmacija
foto: MojFaks

Još vijesti