Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti nose ružičaste pivske naočale

Glavobolja, mučnina, rupe u pamćenju, jedva stojite na nogama, jednom riječju – uhvatio vas je mamurluk svom svojom snagom. Stanje nakon teškog pijanstva može postati toliko loše da je zapravo teško pomisliti zašto se mnogi opijaju iznova i iznova. No, čini se kako je pronađen uzrok, barem kod studenata.

8. srpnja 2011 12:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U istraživanju Sveučilišta Washington studenti su rekli kako pozitivne posljedice opijanja premašuju one negativne i zato se vole opijati. Naime, studenti kažu kako kad se napiju imaju više hrabrosti, bolje komunikacijske vještine te su uspješniji u društvu. A sve to je super i nadmašuje mamurluk koji im se kasnije dogodi.

Većina studenata istaknula je pozitivne posljedice pijanstva

U istraživanju je sudjelovalo pet stotina studenata koji su mogli birati između 35 negativnih i 14 pozitivnih posljedica pijanstva. Među negativnim posljedicama bile su rupe u pamćenju, agresivnost, mamurluk, izgubljene stvari, propušten odlazak na predavanja ili posao. Među pozitivnim efektima pijanstva između ostalog bili su: bolje komunikacijske vještine, bolje pričanje viceva, bolji seksualni performans te više energije za partijanje i ples.



Znanstvenici su pitali studente kolika je vjerojatnost da se neki od ovih efekata ponovno dogode te koje će radije istaknuti. Većina studenata istaknula je pozitivne posljedice pijanstva zbog kojih su ustvrdili da će vjerojatno opet piti previše alkohola.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu "Psychology of Addictive Behaviors", a znanstvenici se nadaju kako će pomoći u razumijevanju i rješavanju problema alkohola u studentskim kampovima.

"Studenti nose ružičaste pivske naočale", zaključeno je u istraživanju.

N.LJ.J.

foto: photoxpress.com

Još vijesti