Velika je mudrost točno tempirati ovo \'pred-cuganje\': ako počnete prerano, možda nećete dočekati ponoć i najbolju atmosferu, a ako počneš prekasno, nećeš se dovoljno opustiti do trenutka kad će svi već biti debelo u elementu. Stoga su točan tajming i tempo jako važni!
Trojica studenata s prestižnog Sveučilišta Stanford (Spencer Savitz, Vienna Harvey i Niko Alino) uhvatila su se u koštac s ovim problemom i čini se da su ga riješili! Osmislili su matematičku formulu koja računa kad točno moramo početi s alkoholiziranjem (i s koliko alkoholiziranja) da bismo stalno bili u elementu, a ne se skljokali negdje ispod šanka, baš kad atmosfera postane najbolja.
Tko još kaže da znanja stečena na fakultetima ne možemo primijeniti na rješavanje gorućih životnih problema? Ovaj su projekt osmislili u sklopu kolegija Interaktivni znanstveni menadžment, a imamo osjećaj da će koristiti mnogim kolegama diljem svijeta. Evo kako su ga opisali u ovom YouTube videu:
U prijevodu: Korisnici moraju unijeti broj pića koje mogu popiti, a formula će onda izračunati kad je najbolje početi piti, pod pretpostavkom da popijete jedno piće svakih 10 minuta.
Javite ako isprobate!
L.B./izvor: YouTube
foto: Freeimages