Vodič za brucoše

Studenti revoltirani – ostali bez besplatne, noćne HŽ linije: Odlično rješenje jer su mogli odspavati prije jutarnjih predavanja

MojFaks | Vijesti, 08.03.2021., Autor: Anja Z.Foto: /

Unatoč najavi da će od 1. ožujka noćni vlak od Splita do Zagreba ponovno prometovati, ta se najava nije realizirala. Studenti su zbog toga nezadovoljni.

Splićanin koji studira u Zagrebu ogorčen je činjenicom da Hrvatske željeznice 1. ožujka u promet nisu vratile noćni vlak od Splita do Zagreba, iako su obećavali.


...Besplatne karte za vlak studentima ove županije: Preuzmite ih na kolodvorima diljem Hrvatske....


"Naime, mi studenti imamo pravo na besplatan prijevoz od mjesta stanovnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji do mjesta studiranja koju pokriva tj. sponzorira Županija. Noćni vlak nam znači i previše radi komfora putovanja noću, jer se nudi spavanje pa kad dođemo na odredište, većina nas koji studiramo u Zagrebu, budemo odmorni i spremni za ostatak dana. Tim vlakom, koliko sam saznao, dnevno je putovalo najmanje 50-tak ljudi, što iz zdravstvenih, što iz poslovnih i privatnih razloga", kazao je student za Dalmatinski portal.

Kako tvrdi, nadležni iz Županije i HŽ-a najavljivali su da će vlak ponovo prometovati od 01. ožujka, a on do dan danas nije vraćen, što je razlog razočaranja brojnih studenata koji su ovu liniju koristili. Pribojava se da "lokalne političare nije briga za male ljude".


...Loše vijesti za studente Splitsko-dalmatinske županije: Uskoro se privremeno ukida besplatan prijevoz vlakom...


"Zanima me kako očekuju da im damo povjerenje na novim lokalnim izborima", poručuje nezadovoljni student.


izvor: Dalmatinski portal


studentivlakkarteZagreb-Splitbesplatan prijevoz


Prati nas na Instagramu!