V.K. u Vijesti

Studenti na kampusu dijele letke u kojima pozivaju djelatnike da se ne testiraju: 'Sotona je zavladala'

Studenti Sveučilišta u Splitu ne moraju imati potvrde osim u slučaju ako odrađuju praksu u medicinskim institucijama. Unatoč tome, neki su se jutros samoinicijativno pojavili ispred Sveučilišne galerije gdje se obavljalo testiranje zaposlenika.

16. studenog 2021 14:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Danas su na snagu stupile nove mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su mnoge studente i ostale sugrađane natjerale na izlazak na ulice, okupljanja i prosvjede.


>>>Počeli prosvjedi zbog COVID potvrda! Studenti palili lampaše pred FFZG-om, dekan poručio: 'Ja o Ustavu pojma nemam...'<<<


U posljednjih se par dana u medijskim stupcima često spominju fakulteti jer oni zbog svoje autonomnosti imaju pravo odlučiti hoće li se nove mjere u kojima svi moraju na ulasku u javne institucije predočiti propusnicu odnositi i na studente, iako su iz Stožera javili da ih ova mjera zaobilazi, osim ako fakultet ne odluči drugačije.


>>>Još jedan fakultet ponovo online! Do kraja mjeseca studenti su kod kuće: Evo svih detalja<<<


U Sveučilišnog galeriji Sveučilišta u Splitu jutros je bila gužva. Ovdje su se testirali djelatnici koji nemaju propusnice, a nekolicina studenata oko njih dijelila je letke na kojima stoji da se ne trebaju podvrgavati testovima.


"Samoinicijativno podržavamo radnike koji žele stati na stranu zakona, na stranu Ustava i obrane svojih prava", kazala je jedna od okupljenih koja je dijelila letke.


"Sotona je zavladala. Jedini način protiv toga je otpor i neposluh", kazao je student splitskog FSB-a, Mihovil.


Foto: screenshot via dalmatinskiportal.hr


Studenti se na Sveučilištu u Splitu ne moraju testirati niti imati potvrde, jedino ako odrađuju praksu u medicinskim institucijama. "Stići će i nas to vrlo brzo", kazao je Mihovil za Dalmatinski portal i ostale okupljene predstavnike medija.


"Čim se to događa jednom od nas, profesorima, kao da se događa meni", nastavio je i dodao da je testiranje invazivna metoda. "Prije je bilo da si nevin dok ti se ne dokaže suprotno, a sada je da si bolestan dok se ne dokaže suprotno", tvrdi student.


izvor: dalmatinskiportal.hr

Još vijesti