L.B. u Vijesti

Studenti se žale na nikad lošije stanje: Zavirite u najtužniji studentski dom u regiji [VIDEO]

Nakon prosvjeda članova Udruženja studenata 'Studentskog centra' ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, iz studentskog doma Bjelave stiže i tužni video aktualnog stanja najjeftinije kategorije smještaja.

8. travnja 2021 16:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U pitanju je paviljon sa najnižom kategorijom soba. Studenti su se žalili na izrazito lošu situaciju u studentskim domovima i nebrige vlasti koja već dugi niz godina nije u stanju riješiti probleme ove populacije, piše N1.


>>>Studenti prosvjedovali jer ostaju bez hrane u domovima: 'Gladni smo iako sve plaćamo, tješe nas krumpirom…'<<<


Kako je kazao predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Faruk Dević, studenti su se okupili ispred Vlade KS na "prosvjedu upozorenja" jer situacija u studentskim domovima nikada nije bila lošija, a zbog neisplaćivanja novca dobavljačima studenti bi uskoro mogli bi ostati i bez struje i hrane.



On je poručio da studenti traže da se vlada više počne brinuti o njihovim potrebama.


Studentima i medijima obratio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je naglasio da rješenje studentskih problema nije lako jer su se gomilali 20 godina i da je većina zahtjeva studenata opravdana. Kako je izjavio, njihovi problemi su proizvod višegodišnjeg nemara.

Još vijesti