Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti troše više love od studentica

Kao da nismo znali. Agencija za studentske kredite u Velikoj Britaniji izašla je sa statistikom koja kaže da su dečki na fakasu generalno rastrošniji od cura. Čak i kada se radi o kupovini odjeće.

23. ožujka 2011 12:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti provode više vremena na telefonu, više vremena po restoranima, ali i posežu dublje u džep kada si treba popuniti ormar s novim krpicama nego što to čine njihove kolegice, kaže istraživanje britanske tvrtke Student Loans. Jedina stvar na kojoj dečki škrtare više od cura je renta za stan.

Na godišnjoj razini studentice potroše čak 12 000 kuna manje od svojih muških kolega, a najveća razlika u potrošnji novca tiče se, naravno, piva. Dečki mjesečno skure oko 650 kuna samo na cugu po bircevima i klubovima. Kod djevojaka ta brojka iznosi 390. Otprilike istu cifru frajeri će potrošiti na hranu, dok će cure za nju mjesečno izdvojiti 500 kuna.

Očisto se ruše mnogi mitovi, pogotovo onaj o kupovini odjeće. I tu je muška studenska populacija zericu rastrošnija. Tipovi mjesečno iskrcaju u prosjeku 287 kuna za krpice, a tipice 262.

No, ukoliko se malo dulje zamislimo nad brojkama, zapravo ne saznajemo ništa spektakularno novo. Cure su oduvijek bile odgovornije s novcem i ne samo s njim, dakako, te su navrijeme pokupile navike koje ih čuvaju od suvišnog gubljenja para. To ne znači da žive skromnije, već da ulažu trud ne bi li našle bolje cijene i ne plaćale ceh lijenosti. Po pitanju hrane možemo zaključiti analogno. Većina studenata dolazi na faks bez ikakve ideje o kuhanju, pa ukoliko se ne radi o pečenju jaja, otići će u prvu kantinu i platiti ručak. Možda je ljepše i ugodnije, ali dugoročno se odražava poprilično crno na budžet.  


Krešimir Dujmović

Još vijesti