Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti u Rijeci dobili laboratorij za razvoj mobilnih aplikacija

Studenti Sveučilišta u Rijeci dobili su mogućnost dodatne edukacije, istraživanja i razvoja novih programskih rješenja uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija, a riječ je o Laboratoriju za razvoj mobilnih aplikacija koji je otvoren u zgradi Sveučilišnih odjela te na Tehničkom fakultetu.

16. prosinca 2014 13:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Radi se o zajedničkom projektu CARNeta i tvrtke Samsung Electronics Adriatic koji je ostvaren uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koji će studentima omogućiti interaktivno učenje o programiranju i razvoju mobilnih aplikacija.

Navodeći kako je Samsung u opremanje učionica uložio 300 tisuća kuna, prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Zlatan Car ističe da su riječki studenti dobili ukupno 16 najnovijih pametnih telefona, jednako toliko tableta i pametnih satova: “Svaki laboratorij ima i SmartTV prijamnik, a uz dodatnu edukaciju studenata laboratoriji otvaraju i mogućnost suradnje na zajedničkim istraživačkim projektima. Laboratoriji će pomoći u unapređivanju sustava obrazovanja, a vežu se i na projekt e-škole.

Laboratoriji će razvijati i softver Samsung School u smjeru prilagodbe postojećeg za potrebe studenata i nastavnika na fakultetima i potrebe visokog obrazovanja općenito, a studenti će imati priliku realizirati svoje ideje i nastaviti obrazovanje koristeći najmodernije tehnologije: “Ideja je da laboratoriji služe i za programe cjeloživotnog obrazovanja koji su u postupku razvoja, a vjerujemo da će nam ova najmodernija tehnologija, kao i pristup sustavu za razvoj aplikacija, povećati kvalitetu studenata koji izlaze iz sustava.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Novi list
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti