L.B. u Vijesti

Studenti već godinu dana partijaju na autoputu: Susjedi očajni, tvrde da ih policija čuva umjesto da ih rastjera

Jedan od sporednih ulaza u Studentski grad na Novom Beogradu 'gleda' točno na prometni otok kod skidanja s autoceste.

2. lipnja 2021 17:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukoliko netko, recimo, iz pravca Studentskog grada želi do otoka prekoputa doći "prečicom", ne samo da u tom slučaju krši prometne propise, već ozbiljno riskira i život. Ukoliko izbjegne prečicu i krene regularno, do pješačkog prelaza koji se nalazi stotinjak metara niže, opet do prometnog otoka, taj netko mora tik uz put i opet je sve to daleko od sigurnog kretanja uz brzu prometnicu, piše N1.


Ali zašto bi itko htio doći do otoka koji se nalazi tik uz autocestu? Zato što se na tom mjestu, svakog vikenda posljednjih godinu dana, održavaju studentski tulumi na otvorenom.
Počinju pola sata prije ponoći i traju do ranih jutarnjih sati. Stanari okolnih zgrada, sada već očajni zbog buke od koje ne mogu spavati, snimili su tulumarenje i proslijedili snimke redakciji televizije N1.


Donesu koncertno ozvučenje, policija promatra, ali ne djeluje


Marija, stanarka susjednog bloka 37, za N1 kaže da tulumi nisu nešto što traje od jučer. "To traje godinu dana, ozvučenje koje ta grupa ljudi donosi ovdje je koncertno ozvučenje, i zaista remete normalan san ljudi, na kraju krajeva djece koja žive tu u okruženju. Znači mi njih vidimo s prozora naših stanova kako kroz ove stepenice prolaze, prelaze put i dolaze ovdje", navodi.


I u tome ih ne sprječava ni prometna policija koja je tu i koja ih, kako se bar čini stanarima, čuva. "Policija stoji parkirana i ne reagira na to što oni prelaze ulicu i dolaze ovdje. Treba pitati policiju koja je njihova uloga tu, da osiguravaju taj skup ili da ga spriječe? Ja sam razgovarala s nekim šefom policije i on mi je rekao: 'Znate, gospođo, radimo po naređenju, i to je sve što znam'", kaže Marija.


Odgovore nemoguće dobiti


Ni novinari redakcije N1 do odgovora nažalost nisu došli. Na njihov upit policiji da im odgovore kako su uopće mogući tulumi kraj autoputa i to na njihove oči – odgovora nema.


Nije moguće ni sa sigurnošću reći o kojim se mladim ljudima točno radi. Jesu li to studenti iz doma Studentski grad? Na to pitanje, ispostavlja se, nije moguće dobiti službeni odgovor. Od direktora koji je cijeli dan na sastancima, preko njegovog zamjenika koji ne odgovara na poruke, pomoćnika direktora za organizaciju i razvoj koji je na odmoru, pa sve do upravnice doma koja nas je u telefonskom razgovoru uputila na službeni mail na koji nitko nikad nije odgovorio.


"Tko će biti odgovoran ako bi, ne daj bože došlo do nekog tragičnog ishoda, jer ovo je izuzetno prometan put", pita Marija.


Možda je baš tako trebalo formulirati pitanje i policiji i Studentskome gradu, jer je od takvog jednog tragičnog ishoda prošlog vikenda dvojicu mladića koji trče pokraj autoputa dijelila vjerovatno samo puka sreća, piše N1.


izvor: N1

Još vijesti