L.B. u Vijesti

Studentima iz ovog sveučilišnog grada smiješi se 1000 kuna pomoći u 2022. godini

Demografska situacija u zemlji nije dobra stoga u ovome gradu donose mjere kojima bi pokušali ublažiti posljedice iseljavanja, odljeva mozgova i pada nataliteta.

18. Siječnja 2022 13:50
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Riječki gradonačelnik Marko Filipović rekao je u utorak da Grad Rijeka nastavlja s opsežnim socijalnim programom i uvodi nove mjere za poboljšanje demografske slike u Rijeci, a cjelokupni socijalni program ove godine iznosi ukupno 24 milijuna kuna.


>>>[VIDEO] Mladi u susjedstvu dobit će 100 eura državne pomoći: Evo na što će potrošiti taj novac<<<


"Svjesni smo demografske situacije koja je zadesila Rijeku, Hrvatsku i sve zemlje koje su ušle u EU", rekao je na svom kolegiju gradonačelnik Filipović, prenosi HINA.


Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski naveo je da je lokalna uprava posljednjih godina mnogo ulagala u niz aktivnosti kojima se nastojalo utjecati na promjenu negativnih demografskih trendova. To su, između ostalog, gradnja stanova po modelu poticane stanogradnje, ulaganje u dječje vrtiće, produženi boravak u školama pa i modernizacija parkirališta i javnog prijevoza.


Mjere vezane uz socijalni program kojima se pokušava pozitivno utjecati na demografske trendove u gradu, predstavila je pročelnica gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Karla Mušković.


>>>Domaće studentice odgovorile bi li rađale djecu da ih, kao u Srbiji, čekaju 4 tisuće eura i dulji rok studiranja<<<


Među njima su poklon bon za nabavu opreme za novorođenče od 2000 kuna kojeg mogu dobiti korisnici socijalnog programa, oni s nedovoljnim primanjima, roditelji invalidi iz Domovinskog rata i samohrani roditelji.


Pomoć od 1000 kuna


Redoviti učenici i studenti, djeca smrtno stradalih, nestalih ili zatočenih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te korisnika socijalnog programa dobit će u ovoj godini novčanu pomoć po 1000 kuna, rekla je Mušković.


>>>Njemačka masovno priznaje 'balkanske' diplome: Treba im 400 tisuća radnika godišnje - najpopularniji medicinari, učitelji, inženjeri...<<<


Cjelokupni socijalni program iznosi 22 milijuna kuna, a još dva milijuna proračunskih kuna se odnosi na programe i projekte vezane uz socijalnu skrb.


izvor: HINA

Još vijesti