V.K. u Vijesti

Studentima medicine 30% jeftinije avio-karte, ali samo ako studiraju na ovom fakultetu

Prvi dio semestra bliži se kraju pa većina studenata već pakira kufere kako bi za praznike otišli kući, svojim obiteljima. Stranim studentima u Osijeku to je omogućeno po povoljnijoj cijeni.

9. prosinca 2021 12:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nedavno je potpisan ugovor o suradnji između Medicinskog fakulteta u Osijeku i našeg nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa. Studenti prve generacije Medicinskog studija na njemačkom jeziku u Osijeku imaju jeftinije karte za povratak kući preko blagdana, i to za 30 posto.


"Mi nastojimo naše studente strance na neki način što više povezati s našim lijepim Osijekom, da mogu što češće otići u svoju domovinu", kaže dekan Ivica Mihaljević s Medicinskog fakulteta u Osijeku za HRT.


>>>Godina medicine na njemačkom košta 16 tisuća eura – s fakulteta tvrde: 'Ovo nije za dijasporu'<<<


Brži odlazak za Njemačku


"Oni potrebu za brzim i efikasnim dolaskom svojim domovima imaju i mi smo to prepoznali i na inicijativu grada Osijeka prihvatili ovaj projekt", kaže direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.


Uz njih, i gradonačelnik Osijeka komentirao je kako je siguran da će neki studenti ostati raditi u Osijeku, a da će im se na ovaj način omogućiti da za vrijeme blagdana odu kući. Linija Osijek-München uvedena je 15. studenog, a let traje okruglih 100 minuta. Letovi između Osijeka i Muenchena odvijaju se ponedjeljkom i petkom, a za sada su potvrđeni do 14. siječnja iduće godine.


>>>[VIDEO] Mladi liječnik rasplakao regiju: Nakon diplome otišao u Njemačku – o svemu snimio emotivni dokumentarac<<<


Direktor zračne luke Osijek Ivan Kos komentirao je i da si neki letovi u potpunosti rasprodani. "Popunjenost je na nekih 30-35% u ovom trenutku u prosjeku s tim da sada kako se bliže blagdani ta popunjenost ide do toga da su neki letovi već rasprodani", kazao je za HRT.


Lete svojim domovima


Brucošice Luisa, Andrijana i Ina vesele se odlasku kući tijekom blagdana iako nakon leta sve tri imaju još nekoliko sati vožnje do svojih domova. "Letjet ću zrakoplovom iz Osijeka za München jer je to stvarno brza veza, ali ću iz Münchena morati nastaviti automobilom još pet sati", kaže studentica Lusia Beschen.


"Poslije leta trebam još dva sata do Saarbrückena, odakle sam inače", kaže Ina Djientieu. "Iz Osijeka do Münchena je za mene najbrža veza i onda još dva i pol sata vožnje do mog sela", kaže Andrijana Pendić, također studentica.


izvor: HRT

Još vijesti