Mojfaks.hr u Vijesti

Nogometna senzacija: Studiraju i besplatno igraju za svoj klub, a iduće sezone igrat će Europsku ligu!

U novijoj povijesti nogometa ostaće zabilježni nogometaši odnosno studenti Cardiff Metropolitan Universityja, studentske momčadi koja se natječe u velškoj ligi. Momčad Cardiffa sastavljena je isključivo od studenata na diplomskom i postdiplomskom studiju i svi do jednoga igraju potpuno besplatno za svoj klub.

20. svibnja 2019 16:05
Nogometna senzacija: Studiraju i besplatno igraju za svoj klub, a iduće sezone igrat će Europsku ligu!

Nogometna senzacija: Studiraju i besplatno igraju za svoj klub, a iduće sezone igrat će Europsku ligu! Foto: MojFaks

Cardiff Met Uni FC završio je osnovni dio sezone na sedmom mjestu, koje ga je odvelo u ligu za opstanak. Tamo je osvojio prvo mjesto pa se pridružio Caernarfonu, Newtownu i Bala Townu, momčadima koje su osvojile treće, četvrto i peto mjesto lige za prvaka. Ta četiri kluba razigravala su za zadnje preostalo mjesto koje vodi u pretkolo pretkola Europa lige, odnosno rundu koja se igra prije 1. pretkola, piše Index.hr.

Caernarfon je bio glavni favorit, ali ga je Cardif Met Uni FC pobijedio u gostima 3:2 nakon što je gubio 1:0. Za ulazak u pretkolo Europa lige morali su u finalu pobijediti Bala Town. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1, a Cardiff je slavio boljim izvođenjem penala nakon što je njihov golman obranio čak tri udarca.

Video pogledajte OVDJE.

S koeficijentom od samo 0,825 Cardiff neće biti nositelj u pred-rundi Europa lige. Potencijalni protivnici su mu sjevernoirski Cliftonville, Europa FC s Gibraltara, Runavik i Klaksvik s Farskih otoka, kosovski osvajač kupa te po jedan predstavnik Luksemburga i Andore.Utakmice se igraju 27. lipnja i 4. srpnja, navodi Index.hr.

Izvor: Index.hr
Foto: Freepik

Još vijesti