Mojfaks.hr u Vijesti

Sunce, glazba i zabava: Nadolazeći festivali u Hrvatskoj i regiji!

Ne propustite priliku uživati u nadolazećim festivalima koji će obilježiti ovo ljeto. Uz kvalitetnu glazbu, zabavu, moći ćete spojiti ugodno s korisnim i uživati na plažama našeg Jadrana i kušati domaće specijalitete. Osim na obali Jadrana, zabava vas očekuje i na kopnu – u Zagrebu i Osijeku. Oni koji su veći avanturisti posjetit će i obližnje susjedne gradove kako bi uživali u pravim glazbenim stilovima.

29. travnja 2013 11:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukoliko već nemate nekih planova, vrijeme je da u kalendar pribilježite nadolazeće ljetne festivale koji će vam pružiti mnogo zabave i pozitivne energije. Upotpunite ljetni odmor određenim festivalom koji odgovara vašem glazbenom ukusu. Osim glazbe, na festivalima ćete moći uživati u raznim programima, radionicama i dobrome društvu. U nastavku vam donosimo nekoliko najpopularnijih festivala.

Terraneo festival

Festival koji je prošle godine okupio preko 50 000 posjetitelja i 220 domaćih i stranih glazbenih izvođača će i ove godine otvoriti vrata svim ljubiteljima kvalitetne glazbe. Terraneo festival će se održati od 7. do 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku.



Pošto će se festival održati u Šibeniku, mnogi će imati priliku spojiti ugodno s korisnim te uživati u čarima Jadrana. My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, Icarus Down, The Bots, Kawasaki 3p su prva gostujuća imena koja će nastupi na nekoliko open-air pozornica. Ovo su samo neka imena koja će obilježiti jedan od najiščekivanijih ljetnih festivala u regiji. Nakon uspješno prodanih ulaznica u veljači za promotivnu cijenu od 299 kuna, od 16. travnja je započeo i drugi krug prodaje ulaznica koji će trajati do iduće objave bendova, po cijeni od 359 kuna. Osim odličnog glazbenog programa, moći ćete sudjelovati u raznim predavanjima, radionicama, kampiranju, zabavnim sadržajima i kupanju u moru. Očekuje vas nezaboravna zabava i ljeto.


Rokaj fest

Nakon dvije godine pauze, vratio nam se i Rokaj fest. Festival koji okuplja sve ljubitelje urbane domaće glazbe održati će se 7. i 8. lipnja na Zagrebačkom Velesajmu. Osim Slayera, Gojirua i Mastodona, na festivalu će nastupiti i trenutno najpopularniji domaći band TBF. TBF će svoj nastup održati prvi dan festivala i ne sumnjamo kako će podignuti atmosferu i zaslužiti sve pohvale. Krajem veljače je započela prodaja ulaznica po cijeni od 170 kuna, a od 24. veljače cijena festivala je 230 kuna.




Garden festival

Prvi Garden festival započeo je 2006. godine kada je kompleks iz 70-ih godina pretvoren u pravi mali raj na zemlji. Prostor koji je sadržavao bar na plaži, terasu na otvorenome i noćni klub kružnog oblika danas čini Tiki Bar s pogledom na more, terasu s glavnom pozornicom i Barbarella\'s Discotheque. Festival klupske glazbe koji je u početku okupljao samo nekoliko stotina ljudi, svojom kvalitetnom glazbom je privukao 2008. godine čak 3 000 posjetitelja. Od prošle godine festival je na novoj lokaciji u Tisnom, a traje od 3. do 10. srpnja. Unatoč novoj lokaciji, festival nije izgubio svoju čar, a upravo zato što je Tisno dijelom na kopnu, a dijelom na otoku, sve čini još većom atrakcijom.



Prošle godine sve prisutne su zabavljali mnogi svjetski izvođači poput Kenny „DOPE“ Gonzalez, Get Deep, Faith, The Pool i mnogi drugi, a ne sumnjamo da će nam i ove godine organizatori prirediti pravu zabavu. Svoje ulaznice možete kupiti već danas i to na ovoj stranici.


Valamar Jazz festival

Krajem lipnja, točnije od 25. do 29. lipnja u Poreču će se održati, već četvrtu godinu zaredom, Valamar Jazz festival. Ovaj festival će se odvijati na nekoliko lokacija u Poreču: na Otoku sv. Nikole, Villi Polesini i Eufrazijevoj bazilici. Osim u zvucima saksofona i trube, moći ćete uživati u istarskoj obali i specijalitetima. Na ovom linku možete pronaći cijeli program i svjetska imena jazz glazbe. Više...


Urban fest Osijek


Na lijevoj obali Drave održati će se 10. Urban fest Osijek ili UFO koji će omogućiti svim  neafirmiranim bandovima da se predstave hrvatskoj javnosti od 4. do 7. srpnja. Zanimljivo je da će ove godine festival biti besplatan, a ni to nije zadnje iznenađenje. Osim glazbe, na festivalu će svi mladi koji se prijave moći predstaviti film i fotografiju. Na natječaj se možete prijaviti najkasnije do 20. svibnja na ufo.com.hr, a tema su Mladi i urbana kultura.  Što se tiče filma i fotografije, bitno je da film ne bude duži od 20 minuta, a fotografija ne smije biti fotomontaža ili softverska fotomanipulacija. Posjetite Urban fest u Osijeku i uživajte svim glazbenim žanrovima – pop-rocku, metalu i punku.


InMusic festival

Artcic Monkeys, Iggy And The Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party su samo neki od izvođača koji će ove godine zabavaljati mnogobrojnu publiku na InMusic festivalu. Na zagrebačkom Jarunu ćete od 24. do 26. lipnja moći uživati u  kreativnim i inovativnim zvukovima legendarnih bandova glazbene scene. Dobre atmosfere i glazbe neće nedostajati.Također, na festivalu vas očekuju mnogi dodatni sadržaji poput INteatar powered by Splitska banka, RockIN\' horse, Šuma Striborova, Ljudski Jukebox, Tesla Boat Show i ostalo. Ove godine će nezaposleni državljani Republike Hrvatske imati popust na karte pa će njihova cijena biti 349 kuna. Cijena ulaznice je 399 kuna dok dnevna iznosi 290 kuna. Uz festivalsku ulaznicu, možete kupiti i kampersku koja košta 150 kuna. Ukoliko želite saznati više, posjetite ovu stranicu.

Izvan Hrvatske:

EXIT festival


U Petrovaradinskoj tvrđani u Novom Sadu od 10. do 14. srpnja održava se EXIT festival koji je London 2007. godine proglasio najboljim festivalom u Europi. Mladi diljem Europe i svijeta posjećuju festival kako bi uživali u dobroj glazbi i atmosferi. Novosadski festival će ove godine ugostiti mnoga poznata imena – Diplo, Fatboy Slim, Delilah, Dubfire, Snoop Dog Aka Snoop Lion, Eric Prydz. Redovna cijena za 5 dana iznosit će 890 kuna. Više informacija na ovom linku.




Seerock festival

Ako još niste, vrijeme je da saznate i za ovaj festival. Nedaleko od Graza nalazi se prekrasno jezero Schwarzlsee na kojem će se održati Seerock festival. Ove godine će festival trajati dva dana, a ne jedan kao dosad, od 21. do 22. lipnja. Ukoliko ste veliki ljubitelji gitare, rocka i Iron Maidena, ovaj vas festivala neće razočarati. Prošle godine su nastupali Guns\'N\'Roses, a u lipnju će vas zabavljati Iron Maiden, Slayer, Motorhead, Limp Bizkit i mnogi drugi. Glazba, sunce i jezero – provedite nezaboravan vikend uz heavy.metal i rock. U Eventimu možete pronaći ulaznice koje koštaju 99,90 eura.

Sva ostala događanja koja nas očekuju ovog ljeta pronađite na portalu Tulumarka.com.

I.Č.

Još vijesti