V.K. u Vijesti

I u sveučilišne knjižnice s COVID potvrdom: Evo kako ipak možete posuditi knjige ako niste cijepljeni

Sveučilišna knjižnica u Rijeci dopušta podizanje naručene građe bez COVID potvrde, ali za to imate samo 15 minuta!

15. studenog 2021 12:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nove odluke Stožera da se u javne institucije od 16. studenoga više ne može ulaziti bez propusnica, negativnog testa ili dokaza o preboljenju izazvale su revolt studenata i građana.


Podsjetimo, već je nekoliko fakulteta javilo svojim studentima da će im, ako žele prisustvovati na nastavi, biti potrebne COVID potvrde ili negativan PCR test. Uz obavezu predočenja EU digitalnih COVID potvrda, neki fakulteti su prošli na online nastavu, a neki ne traže nikakve dokumente niti dokaze o cijepljenju ili prebolijevanju.


>>>Đikić i Lauc imaju poruku za studente koji bi se radije zarazili nego cijepili: 'To nije dobra ideja iz dva razloga…'<<<


>>>COVID potvrde ipak od utorka: Stožer ih studentima ipak ne uvjetuje? Provjerite tko o tome odlučuje<<<


No, u javne institucije spadaju i knjižnice. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu svojevremeno je najavila kako će svi posjetitelji morati predočiti COVID potvrdu na ulasku u njihove prostore, a slične mjere je uvela i Sveučilišna knjižnica u Rijeci.


Kako stoji na njihovim Facebook stranicama, prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, korištenje njihovih usluga i prostora obavljat će po posebnim propisima.


Za posudbu knjiga propisali su kako se građa naručuje online putem narudžbenice. Korisnici mogu doći po svoju naručenu građu u njihove prostore bez COVID potvrde na pult posudbe, ali se u prostoru smiju zadržati samo na 15 minuta.


>>>Nema predavanja bez COVID potvrde: Dva zagrebačka fakulteta zatvaraju vrata necijepljenima<<<


Po pitanju korištenja čitaonica, COVID potvrde su obavezne za boravak u čitaonicama, osim za studente koji ne podliježu obavezi potvrda.

Još vijesti