Mojfaks.hr u Vijesti

Svi studentski poslovi - provjeri što sve možeš raditi

Tijekom studiranja, mnogi studenti se odlučuju za određeni honorarni posao, a neki pak i za onaj s punim radnim vremenom. Kako bi si priskrbili dodatni džeparac, studentima su na raspolaganju različiti poslovi - bilo da je riječ o onima iz ponude Studentskog centra ili pak onima koje si pronađu sami ili uz preporuku prijatelja.

3. prosinca 2012 12:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Donosimo neke od studentskih najpopularnijh poslova:

Babysitter - čuvanje djece

Iako se u ulogama dadilja uglavnom nalaze cure, ne vidimo razlog zašto i jedan ozbiljan i odgovoran dečko ne bi jednako dobro mogao čuvati djecu. Ovaj posao zahtijeva odgovornost i spremnost na mnoge ustupke, strpljivost i sposobnost prilagođavanja različitim situacijama. Za sat vremena čuvanja dobit ćeš oko 25 kuna, više, manje.

Čišćenje ureda i sličnih prostorija

Ovdje je prosječna satnica od 20-25 kuna. Ako smatraš da je ovo dobar posao za tebe, samo naprijed. Ne zahtjeva toliko odgovornost kao što je briga o tuđoj djeci, ali i ovaj posao ima svoj dobre i loše strane.

Rad u dječjoj igraonici

Ovdje je satnica za dane vikenda viša nego kod primjerice, čuvanja djece u kućama i iznosi od 30-35 kuna.

Rad u skladištu

Za ovu vrstu fizičkog posla najčešće se prijavljuju dečki koji žele relativno brzo zaraditi. Ovdje je satnica također od 30-35 kuna.

Demonstratura i rad na fakultetu

Ako imaš dobre ocjene, prijavi se za demosa na određenoj katedri. Osim zarađenih 400 kuna mjesečno, imaš mogućnost i daljnjeg napredovanja i tko zna, možda i stalnog zapošljavanja na faksu.
Rad u fakultetskoj knjižnici ili pak informatičkoj učionici također je dosta tražen studenstki posao.

Hostesiranje

Također dosta dobro plaćen studentski posao. Obično se za jednu večer dobije oko 200 kuna, a ako se radi o dnevnom promociji na štandovima - oko 20 kuna po satu.

Rad u kinima

Dosta širok raspon poslova: od prodaje kokica i karata do čišćenja kino-dvorana. Cijena sata je oko 16 kuna, iza 22h penje se na 18 kuna te također povećava u dane vikenda.

Nabrojali smo samo neke, najzastupljenije studentske poslove. Posao biraj na način da svoje slobodno vrijeme svakako prilagodiš poslu koji si izabrao, a koja zarađena kunica, svakome dobro dođe, zar ne?

Dragana Bosanac
Foto: photoxpress.com

Još vijesti