Vodič za brucoše

Neizvjesna sudbina za 537 studenata najesen - SZZG okrivljava nesposobnost SC-a i traži povećanje subvencije!

MojFaks | Vijesti, 13.08.2020.Neizvjesna sudbina za 537 studenata najesen - SZZG okrivljava nesposobnost SC-a i traži povećanje subvencije!

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu nastavlja prepiske s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U najnovijem dopisu koji je SZZG poslao Ministarstvu ističu zabrinutost za 537 studenata kojima prijeti ne dobivanje studentskog smještaja zbog manjka sposobnosti Studentskog centra u organizaciji udomljavanja unesrećenih građana.

“Činjenica je kako se kontinuirano ne ulaže u unaprjeđenje studentskog standarda niti se ulaže u već postojeću infrastrukturu čime su svjedoci stanovnici Lašćine. Umjesto da se radi na povećanju smještajnih kapaciteta iz zakonski namijenjenih sredstava, ne radi se niti na održavanju postojećih”, piše u dopisu. 

Za svakog korisnika studentskog doma, Ministarstvo obrazovanja plaća subvenciju SC-u od 200,00kn. SZZG predlaže da se subvencija, s obzirom na visoke cijene stanova, poveća s 200,00kn na 500,00kn za 537 studenata ispod crte na Natječaju SCZG za smještaj.

👩🏻‍🎓[DODATNA SUBVENCIJA]👨🏻‍🎓 Dragi naši, Poslali smo dopis Ministarstvu obrazovanja u kojemu navodimo zabrinutost za...

Objavljuje Studentski Zbor Sveučilišta U ZagrebuSrijeda, 12. kolovoza 2020.


“Vjerujemo kako nova uprava Ministarstva ima više empatije i suosjećanja za studente te se nadamo kako će prijedlog uroditi plodom”, napisali su.

A.Z.
izvor:SZZG
foto:SZZG


studentistudentski smještajsubvencijaMinistarstvo znanostiSZZG