Mojfaks.hr u Vijesti

Tjedan dana bez umivanja: što se dogodi kad prestanete prati lice?

Što vam prvo padne na pamet kad vam netko kaže 'spiljski čovjek'? Ogromna batina, vunasti mamuti, loša higijena, bradato lice ili crtić Ledeno doba?

4. prosinca 2015 15:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Što god bilo, sigurno vam na pamet nije pala savršena koža i prekrasan ten iako je najnoviji trend vezan upravo uz to! Najnoviji hit u njezi kože je takozvana beauty "rutina spiljskog čovjeka" – najjednostavnija i istovremeno najkompliciranija stvar na svijetu.

Tajna dobrog tena, ako je vjerovati \'praljudima\', je u tome da lice ne njegujete. Uopće! Pritom mislimo i na umivanje: nema umivanja, pranja sapunima, šminkanja, hidratiziranja...ničega!



Iako se ovo vjerojatno protivi religijskim uvjerenjima većine nas, činjenica je da pretjerano čeprkanje po licu može uzrokovati akne i druge upalne procese, ali također je činjenica da neuklanjanje masnoća i odumrlih stanica kože može uzrokovati to isto. Ili je to samo laž?

Zbog toga je novinarka portala Gurl odlučila iskušati ovaj novi trendy režim i provjeriti što će joj se dogoditi s licem nakon tjedan dana preskakanja pranja, hidratiziranja i šminkanja. Evo kako je izgledala prije nego što je odlučila ne čistiti lice tjedan dana:


foto: Gurl

Šminkanje je bilo najlakše za preskočiti, ali istiskivanje prištića malo manje. Svi smo tu sigurno pokleknuli nekoliko puta, nemojte se praviti nevini!

Pravi problem bilo je izbjegavanje pranja lica, umivanja i hidratiziranja kože. Ako imate suhu kožu možda će vam ovo lakše pasti u odnosu na one među nama kojima se koža masti, ali najveći izazov u pridržavanju ovog režima jest izbjegavanje vode dok se tuširate ili kupate.

Bilo kako bilo, nakon tjedan dana radoznala djevojka primijetila je rezultate: koža joj se očistila, ali kaže da je i dalje imala osjećaj da izgleda – neočišćeno.


foto: Gurl

Zbog toga je nakon ovog eksperimenta temeljito očistila lice, napravila piling i uživala u ritualima koje je izbjegavala tijekom režima spiljskog čovjeka.

L.B./izvor: Gurl
foto: Shutterstock, Tumblr

Još vijesti