L.B. u Vijesti

Zajednički toalet za čak 40 stanara: Studentima u susjedstvu padaju dijelovi stropa na glavu, kroz prozore im puše, bude se prehlađeni…

Najpovoljnija kategorija studentskog smještaja posebno je kritična.

26. svibnja 2021 17:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već smo pisali o kritičnom stanju u kojem se nalaze smještajni kapaciteti rezervirani za studente Sveučilišta u Sarajevu.


Kao što je bilo moguće vidjeti u videu koji je objavio novinar televizije N1, domovi su zapušteni, a najpovoljnija kategorija smještaja posebno je problematična. Po iskazima studenata često im je hladno, stolarija ne služi svrsi, a ni prehrana nije na nivou.


>>>Studenti se žale na nikad lošije stanje: Zavirite u najtužniji studentski dom u regiji [VIDEO]<<<


Zbog ovog zapostavljanja studentskog standarda od strane nadležnih, članova Udruženja studenata 'Studentskog centra' ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo u travnju su organizirali mirni prosvjed.




Studenti su se žalili na izrazito lošu situaciju u studentskim domovima i nebrigu vlasti koja već dugi niz godina nije u stanju riješiti probleme ove populacije, pisao je tada N1.


U gostovanju u emisiji koja se emitirala na BIR TV-u, Faruk Dević, predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta u Sarajevu iznio je neke zabrinjavajuće i alarmantne podatke.


"Kolege koje stanuju u studentskim domovima su jedan od naših prioriteta. To su osobe koje dolaze iz raznih dijelova naše države u želji da stječu znanje na najvećem i najprestižnijem sveučilištu u BiH. Međutim, takve osobe u nemogućnosti da iznajme privatni smještaj, u studentskim domovima doživljavaju da im dijelovi stropa padaju na glavu, da spavaju sa prozorima koji pušu, da se bude sa bolovima, prehlađeni,  moraju koristiti zajedničke toalete koje u nekim slučajevima koristi čak 40 ljudi. Sve te stvari kad se čuju mi nemamo doživljaj kao da živimo u 2021. godini", rekao je Dević.


Ostatak gostovanja pogledajte u emisiji.



Još vijesti