Mojfaks.hr u Vijesti

Tomislav Macan iz GoRetro brenda: 'Studenti sve više prepoznaju trend modnog povratka u prošlost'

Maštovit, estetski oku ugodan i nadasve jedinstven modni brend GoRetro ideja je (i realizacija) studenta prava sa Sveučilišta u Rijeci – Tomislava Macana.

10. rujna 2015 13:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom da vas je članak o prvom Vintage festivalu koji se još uvijek održava u Zagrebu \'zapalio\' i zaintrigirao, odlučili smo porazgovarati s 22-godišnjim Tomislavom koji nam je ispričao kako je došao na ideju da zakotrlja ovu priču i osmisli nešto fora i unikatno, barem što se naše modne ponude i tržišta tiče.

Također vam savjetuje kako se odijenuti i najbolje isfurati retro stil – čak i na predavanje.


Ovako nekako je sve krenulo...

***

"Nisam mogao pronaći odgovarajuće tregere pa sam ih odlučio - napraviti!"


Kao i uvijek, sve dobre ideje nastanu spontano i neplanski. Tako se dogodilo i u ovom slučaju.

"Ideja za vraćanjem u prošlost javila se sasvim slučajno. Sve više mi se počela sviđati retro moda i za jednu prigodu tražio sam tregere. Nisam mogao nigdje pronaći meni odgovarajuće i tako sam odlučio sam ih napraviti. S obzirom na početne mogućnosti prvo sam se bazirao samo na tregere, a proizvodnja remena i pljoski prirodno se nametnula kao sljedeća logična i ostvariva. Prvi proizvod koji sam izradio bili su smeđi kožni tregeri", objašnjava Tomislav.


Nakon smeđih kožnih tregera uslijedili su brojni drugi...

"GoRetro promiče stil modernog gentlemana"

Zanimalo nas je i što to dečke i muškarce intrigira kad je retro moda u pitanju i što predstavlja muškarcima današnjice, a evo što nam je Macan rekao: "Retro moda za muškarce prvenstveno označava veću posvećenost izgledu. Muškarci su nekoć puno više brinuli o svom izgledu kako bi bili pravi gentlemani. Pazilo se na detalje koji su predstavljali uglađenog gospodina. Sve to danas se kroz retro stil nastoji vratiti, ali naravno, kao nadopuna i nadgradnja modernom muškarcu. GoRetro upravo nastoji promicati takav stil modernog gentlemana."

Kako i studenti mogu biti retro?

A kakva je situacijam među studentskom populacijom? Koliko su \'prijemčivi\' na ovaj modni đir i kako ovaj stil isfurati na faks? Tomislav pomaže i u ovim nedoumicama!

"Studenti i općenito mladi sve više prepoznaju trend modnog povratka u prošlost. Iz ponude Goretro-a publici su najzanimljiviji tregeri svih vrsta. S obzirom da studenti nekako najviše od odjeće žele udobnost, kao idealnu dnevnu odjevnu kombinaciju za studenta predložio bih uske traperice, jednostavnu majicu sa kariranom košuljom ili traper jaknom, a sve to, naravno, uz dodatak retro detalja poput tregera, šešira ili uglađenih cipela."


Odličan primjerak uglađenog gospodina!

"Teško je kombinirati fakultet i posao, ali uz dovoljnu motivaciju – nije neizvedivo!"

Biznis i fakultet popriličan su izazov za svaku mladu i ambicioznu osobu. S obzirom da je njegov brend u pozitivnom uzletu, zanimalo nas je kako uspijeva žonglirati te dvije stvari: studiranje i posao?

"Prilično je teško kombinirati fakultet i posao. Studiram izvanredno pravo u Rijeci i uskoro ću se morati odlučiti u kojem smjeru će ići moj daljnji studentski život. Usklađivanje posla i fakulteta nije lak posao, ali uz dovoljnu motivaciju za jedno i drugo, taj cilj nije neizvediv."

GoRetro na nosaču za fotoaparat putuje po svijetu...


Logo i čitav vizualni identitet također nam se jako sviđaju!

Svaki posao ima dobrih i loših strana, teških i zabavnih dana. Za kraj smo zamolili Tomislava da s nama podijeli neke anegdote vezane uz njegov posao, a prisjetio se nekih zanimljivih situacija...

"Mogu reći da smatram poprilično zanimljivim radnim iskustvom izradu specijaliziranog GoRetro nosača za fotoaparat, kojeg sam izradio za fotografa Matiju Vurija koji je proputovao gotovo cijeli svijet, pa se nadam da će i moj proizvod s njim možda vidjeti daleke krajeve. Još jedno zabavno i novo iskustvo bilo je stvaranje službenih fotografija za GoRetro, kada sam se prvi put okušao u ulozi modela. Iako isprve nisam mislio da ću biti uspješan u tome, snimanje je prošlo odlično i veselim se sljedećim takvim projektima."

Više informacija i fotografija asortimana GoRetro možete pronaći na službenoj Facebook stranici, a Tomislava sa svojim cool stvarčicama možete pronaći i na Vintage festivalu.

Doris Aleksić
foto: Facebook

Još vijesti