Vodič za brucoše

Tragedija Sveučilišta u Mostaru: četvero studenata poginulo u Neretvi

MojFaks | Vijesti, 21.12.2015.Tragedija Sveučilišta u Mostaru: četvero studenata poginulo u Neretvi

Petero studenata Sveučilišta u Mostaru krenulo je kući u Slavoniju na praznike. Sletjeli su u hladnu Neretvu. Samo je jedan kolega preživio...

Stjepan Bošković, student Sveučilišta u Mostaru iz Đakova, jedini preživjeli u prometnoj nesreći kod Mostara u kojoj je u subotu ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okolice, ispričao je kako je došlo do ove tragedije, koja je u crno zavila i Hrvatsku i susjednu BiH.

"Ne mogu vjerovati da ih više nema. Stalno mislim da su živi, da će sutra doći i da ću ih vidjeti. Tek kad su me dovezli u bolnicu rekli su mi da sam jedini preživjeli. Domagoja i Tenu znam cijeli život iz Đakova. Svakodnevno smo se družili u Mostaru, a s nama su ovdje bili Vjekoslav i Antonija. Oni su iz Vinkovaca. Bili su studenti filozofije, agronomije, tjelesne kulture i socijalnog rada", još u šoku nabrajao je 21-godišnji Stjepan Bošković, jedini preživjeli iz stravične nesreće koja se u subotu ujutro dogodila na cesti Mostar – Sarajevo, kod mosta Bijela, 20 km sjevernije od grada na Neretvi, objavljuje Večernji list.

Tena Vračević studirala je na Filozofskom fakultetu, Domagoj Roso bio je na drugoj godini Agronomskog fakulteta, a Antonija Šarić, studentica Fakulteta za zdravstvene studije bila je u vezi s Vjekoslavom Božanovićem, studentom na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, koji je vozio automobil. U jednom se trenutku sagnuo da promijeni cd koji nije radio, nisu vozili brzo – oko 60 na sat.


foto:
studentskizbor.ba

"Odjednom su iz suprotnog smjera projurila dva vozila pa je netko viknuo: pazi, skreni!, a nakon toga smo se zabili u brdo te nekoliko puta okrenuli na cesti i zemljanom proširenju pa se zadnjim krajem strmoglavili u desetak metara dubok kanjon Neretve. Samo sam čuo povike i vrisku, a potom i udar sa zadnje strane. Počeli smo brzo tonuti jer je voda nadirala kroz puknuto staklo na mojoj strani. Okrenuo sam se i htio izvući preko prtljažnika, a onda mi je noga nekako izletjela kroz to razbijeno staklo pa sam se uspio izvući. Isplivao sam i iza sebe vidio mjehuriće već potonulog vozila. Na vrhu kanjona već je bilo 15-ak ljudi koji su vikali da su zvali hitnu i policiju. Ubrzo su me počeli hvatati grčevi u hladnoj vodi, ali sam se uspio dokopati obale. Tresao sam se. Netko mi je dao jaknu da se ugrijem pa me povezao prema bolnici. Petnaestak minuta kasnije vidio sam kako vozilo juri prema mjestu nesreće...", prepričavao je preživjeli Stjepan svojim prijateljima tragediju koja je odnijela četiri mlada života.

"Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata.Obiteljima izražavamo najdublju sućut. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište, koje će sačuvati vječnu uspomenu na studente", izjavila je Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.

"Tragedija, velika tragedija. Za sve nas ovo će biti žalostan Božić. Ugasila se mladost, obiteljsko iščekivanje. Tuga je u našim srcima", kazao je dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić.

Studentski Zbor Mostar organizirao je spontano paljenje svijeća na kampusu u subotu navečer i prijevoz studenata na komemoraciju i ispraćaj tragično stradalih kolega.

L.B./izvor: Večernji list, 24 sata
foto: Facebook@Studentski Zbor Mostar


Sveučilište u MostarunesrećatragedijaNeretvačetvero stradalih


Prati nas na Instagramu!