Mojfaks.hr u Vijesti

Treba li legalizirati marihuanu? Studenti farmacije raspravljaju o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe

Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe pitanje je o kojem se već neko vrijeme govori u Hrvatskoj. Brojni bolesni ljudi kojima ne pomažu metode konvencionalnog liječenja sve češće posežu za marihuanom kako bi si pomogli, ali ona nažalost, niti u medicinske svrhe, nije još kod nas legalizirana. To pitanje muči i studente zagrebačkog Farmaceutsko biokemijskog fakulteta pa zato i organiziraju tribinu na kojoj će se raspravljati upravo o medicinskom kanabisu

2. svibnja 2018 12:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentski zbor FBF-a organizira javnu tribinu naziva "Uporaba kanabisa u medicinske svrhe" u svrhu informiranja samih studenata, ali i svih ostalih građana. Najava njihove tribine može se pronaći na Facebooku pa tako kažu da su potaknuti ponovnim pokretanjem rasprave o medicinskom kanabisu baš kao i osuda Huanita Luksetića zbog samoinicijativnog uzgoja medicinske konoplje za privatne potrebe.


Izvor: Pixabay

"Treba li legalizirati uporabu kanabisa u medicinske svrhe tema je brojnih rasprava. Sve su češće peticije na javnim trgovima kojima se traži dovoljan broj potpisa. Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta prepoznao je važnost navedene polemike, kao i potrebu svih struka iz područja biomedicine da budu informirane kako bi mogle formirati jasan i nedvosmislen stav o zadanom pitanju. Iz tog je razloga Zbor odlučio organizirati javnu tribinu pod nazivom \'Uporaba kanabisa u medicinske svrhe\' s ciljem informiranja, kako studenata FBF-a, tako i ostalih članova našeg društva. Tribini će prisustvovati renomirani predavači s različitih područja radi što obuhvatnijeg sagledavanja problematike, a slobodno možemo reći kako su upravo predavači garancija kvalitete, zanimljivosti i aktualnosti tribine koju organiziramo.", napisali su studenti u opisu tribine na Facebooku.


Izvor: farmaceut.org

Zainteresirani će saznati imena predavača na spomenutom Facebook eventu, a tribina se održava u dvorani "Kino SC" u četvrtak, 10. svibnja 2018.

Ivana Petrić
foto: Unsplash

Još vijesti