Mojfaks.hr u Vijesti

Treba li pomicati ispitne rokove? Istraživanje pokazalo: Studenti lošije rješavaju ispite kad im je vruće

Kao da vrućina gradskog asfalta nije dovoljno grozna, studenti su k tome prisiljeni većinu ljetnih rokova odraditi učeći u svojim malim sobicama ili knjižnicama. Osim lipnja, ovisno o tome što vas čeka u rujnu, možda ćete morati učiti i tijekom kasnosrpanjskih ili kolovoških vrućina...

4. lipnja 2018 15:16
Treba li pomicati ispitne rokove? Istraživanje pokazalo: Studenti lošije rješavaju ispite kad im je vruće

Treba li pomicati ispitne rokove? Istraživanje pokazalo: Studenti lošije rješavaju ispite kad im je vruće Foto: MojFaks

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da sposobnosti studenata kopne s visokim temperaturama. Akademici s Harvarda, UCLA-a i Državnog sveučilišta Georgia sakupili su i analizirali podatke dobivene od više od 10 milijuna studenata u periodu od 13 godina, koje su usporedili s temperaturnim promjenama u južnim i toplijim krajevima zemlje i onima u sjevernijim državama, piše The Guardian. Došli su do zaključka da čak i pola stupnja viša temperatura na godišnjoj razini umanjuje uspjeh na ispitima do 1%.


...Najteži dvoboj ikad: mrze li studenti više ljetne ili zimske ispitne rokove?...


Ako smatrate da ste ovom problemu doskočili učenjem u hladnom, klimatiziranom prostoru, znanstvenici iz Velike Britanije mogli bi vas razuvjeriti. Naime, došli su do spoznaje da bi i klimatizirani prostori mogli biti jednako loši za učenike i studente jer negativno utječu na uspjeh na ispitima.

...Manična kuknjava i \'Ne da mi se\' virus: Bolesti od kojih boluju studenti za vrijeme ispitnih rokova...


U svjetlu ovih najnovijih otkrića, postavlja se pitanje reorganizacije ispitnih rokova, no ovo je veliki izazov s obzirom da većina škola, fakulteta, vrtića, državnih institucija, ali i poslodavaca prati sličan godišnji ritam aktivnosti koji je najaktivniji baš od rujna do kraja lipnja.

...FOTO Knjige u tuš kadi, noge na zidu: Ovo su najluđi položaji u kojima uče domaći studenti - kad stvarno zagusti...


L.B./foto: Aron Visuals/Unsplash

Još vijesti