Mojfaks.hr u Vijesti

Trebaju nove radnike: Facebook zapošljava Hrvate i to ni više ni manje nego u Dublinu

Brzo je odjeknula vijest da Facebook zapošljava i to isključivo Hrvate u, kako bismo taj grad mogli slobodno nazvati, 'novoj meki za Hrvate' – Dublinu. U glavnom gradu Irske su mnogi mladi Hrvati pronašli sreću pa se sada mogu okušati u Facebookovom timu na radnom mjestu 'Market Specialist'.

31. srpnja 2018 12:01
Trebaju nove radnike: Facebook zapošljava Hrvate i to ni više ni manje nego u Dublinu

Trebaju nove radnike: Facebook zapošljava Hrvate i to ni više ni manje nego u Dublinu Foto: MojFaks

Koristite li Facebook, možda vam se posljednjih dana prikazuje njihova promotivna objava kojom ova društvena mreža traži nove zaposlenike – i to Hrvate. No, nije Facebook otvorio podružnicu u Hrvatskoj da bi zapošljavao domaće stanovništvo, već se radno mjesto iz ove objave nalazi u gradu u kojem je ionako već veliki broj Hrvata pronašao sreću, Dublinu u Irskoj, piše Bug.hr.

Izvor: Pixabay

Radno mjesto za koje su Facebooku potrebni Hrvati naziva se Market Specialist unutar tima nazvanog Market Operations. Osnovna zadaća ovog tima jest identificirati i rješavati slučajeve u kojima je došlo do kršenja Facebookovih pravila korištenja, te tako graditi povjerenje i poboljšavati korisničko iskustvo na toj društvenoj mreži. Potencijalni će zaposlenici na ovom radnom mjestu biti zaduženi za revidiranje korisničkih prijava nepoćudnog sadržaja, rješavanje problema vezanih za korisničke račune, analizu podataka i slične zadaće, prenosi Bug.

...Još uvijek želite u Irsku? Planetarno popularni medij podijelio promo video Hrvatske – a onda su krenuli komentari 40 milijuna čitatelja...


...Masovni egzodus na \'Smaragdni otok\': Lani u Irsku otišlo 5500 Hrvata...


Zbog svega ovoga Facebook traži ljude koji su detaljno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj, aktualnim događajima, društvom i kulturom, tipičnim ponašanjem korisnika, te se izvrsno služe kako engleskim tako i hrvatskim jezikom. Osim toga za prijavu je potrebno imati diplomu prvostupnika ili magistra, više od dvije godine radnog iskustva, te sposobnost strateškog i analitičkog razmišljanja.

Izvor: facebook.com/careers/

Na Glassdooru je za ovu poziciju prijavljena bruto godišnja plaća (s bonusima) od oko 41.000 eura (što je oko 2 600 eura, odnosno gotovo 20 000 kuna mjesečno u neto iznosu, za samca). O tome kako bi se tom plaćom živjelo u Irskoj, uvijek se možete informirati na Bugovom forumu.

Ovo je izvrsna prilika za mlade koji znaju hrvatski i engleski te ih zanima rad u Facebooku.

Ivana Petrić
izvor: Bug.hr
foto: Unsplash

Još vijesti