Mojfaks.hr u Vijesti

U čemu je najbolja svaka država EU: pogledajte što karakterizira Hrvatsku i susjedne zemlje!

Nakon što je objavio infografiku koja prikazuje mane članica Europske unije, američki portal Thrillist je ovaj put odlučio predočiti ono u čemu je najbolja svaka članica.

19. Siječnja 2015 15:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Europska Unija ima 28 članica, a svaku od njih karakterizira pojedina zanimljivost. Američki portal Thrillist je izbacio infografiku koja pokazuje zanimljivosti karakteristične za članice Europske unije. Iako su pojedini podaci bili pravo osvježenje, neke članice ipak nisu iznenadile. Tako je Thrillist Čehe proglasio najvećim konzumentima piva, a to pokazuje i nevjerojatna činjenica da jedan stanovnik godišnje popije do 149 litara piva.

Prema podacima, Portugal je najveći proizvođač pluta, Španjolska najpopularnija destinacija za ERASMUS-ovce, a Danska zemlja u kojoj se najviše pjeva i pleše.

Susjednu Austriju karakterizira najmanja nezaposlenost koja iznosi 4,9%, a Mađarska poštuje zakone pa ima najmanje trgovanja \'na crno\'. Talijani se mogu pohvaliti najvećim životnim vijekom, čak 82 godine, a Slovenci imaju najmanji broj maloljetničkih mama.

Sada kada smo razotkrili susjede, vrijeme je za Lijepu našu. Prema podacima, Hrvatska ima najmanje bučne domove?! Slovačka i Latvija po neobičnim karakteristikama idu uz bok Hrvatskoj. Latvijci su toliko darežljivi da svojim javnim dužnosnicima vole često poklanjati poklone, a Slovaci imaju najviše iskustva s robotima.


Pogledajte što karakterizira ostale članice, a to možete provjeriti ovdje!

I.Č./Izvor: Thrillist
foto: Thrillist

Još vijesti