Mojfaks.hr u Vijesti

U godinu dana do novog, popularnog studija: Hrvatska će od jeseni imati jednu visoku školu više

U rujnu ove godine čak 40 studenata moći će se upisati na jedan od najtraženijih studija na novotvorenoj visokoj školi.

5. ožujka 2018 11:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrvatska će od sljedeće akademske godine imati jednu visoku školu više. Riječ je o Visokoj školi Ivanić-Grad, u kojoj će se školovati budući fizioterapeuti, zanimanje koje je sve traženije na našem tržištu rada. Upravo je tema te Visoke škole bila jedna od najvažnijih točaka na sjednici Gradskog vijeća Ivanić-Grada, piše Lokalni.hr.

...Završili upisi - stiže 30 tisuća novih studenata: Ovo su bili najpoželjniji fakulteti u jesenskom upisnom roku...


Privremeni dekan Visoke škole Mile Marinčić istaknuo je da je najveći interes za fizioterapiju te da će studenti na kraju 3. godine studija i prikupljenih 180 ESCT bodova imati naziv stručni prvostupnik fizioterapije ili bacc. u fizioterapiji. Cijena jednogodišnje školarine iznosit će 11 tisuća kuna što je daleko manja cijena nego na nekim drugim učilištima, dodao je Marinčić.

...Najpopularniji studij ove godine u Hrvatskoj: Evo koje su prednosti i mane posla fizioterapeuta...


Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš rekao je da već znaju da će u rujnu upisati 40 studenata i to 20 redovnih i 20 izvanrednih studenata na studij fizioterapije. Značajnu ulogu i cijelom projektu ima i bolnica Naftalan, u okviru koje će se odvijati sva praktična nastava. Gradonačelnik je spomenuo i Veleučilište u Vukovaru koje je, kao institucija-mentor, potpomoglo ostvarenju ovog projekta te se nada da će u sljedeće 2 godine, do kada im je to Veleučilište mentor, uz njihovu pomoć steći samostalnost.

...Zašto se ukida najpopularniji studij u Osijeku? U prva 3 mjeseca zaposlena samo 4 fizioterapeuta...


Osnivanje visokoobrazovne ustanove u Ivaniću završeno je u rekordnom vremenu, moglo se čuti na sjednici. Marinčić je dodao da je Ivanić-Grad jedinstven u cijeloj Hrvatskoj po kratkom roku realizacije visoke škole i novog studijskog programa - novi je program, naime, pokrenut u samo godinu dana - posebice ako se uzme u obzir da su gradski predstavnici odlučili osnovati vlastitu visoku školu, a ne dislocirani studij.

L.B./izvor: Lokalni.hr
foto: ivanic-grad.hr

Još vijesti