Mojfaks.hr u Vijesti

Upozorenje: ova te omiljena hrana poružnjuje

Najnovija studija mogla bi vas natjerati da dvaput razmislite prije nego opet u menzi naručite 2 pizze (jer su tako male) i krumpiriće sa strane...

9. studenog 2015 17:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mladi u dvadesetima misle da su nepobjedivi. Mladi smo, lijepi smo, a na dobrom smo putu da dobijemo i priznanje da smo pametni. Uvijek ćemo moći oblačiti ovako uske hlače, kratke majice uvijek će nam savršeno pristajati uz te mišiće, tko razmišlja o sutra?!

Nažalost, sve su ovo grozne zablude. U jednom trenutku sigurno ćete se zapitati što pizza koju klopaš s cimerima i alkohol koji konzumirate u popriličnim količinama rade vašim tijelima, a što je loše za zdravlje kao i za mladenački izgled.

Naturopatologinja i dermatologinja Nigma Talib, koja surađuje sa celebovima poput Sienne Miller i Charlotte Tilbury, uvjerena je da hrana i piće koje konzumiramo imaju izravan učinak na naša lica koja se, po namirnicama koje najčešće konzumirate, mogu podijeliti na "mliječna lica", "vinska lica", "šećerna lica" ili pak "glutenska lica".


foto: College Candy via Daily Mail

Drugim riječima, hrana i piće koju svakodnevno konzumirate mogu vas poružniti! Talib objašnjava: "Nekoliko čaša vina mogu potaknuti stvaranje sitnih bora oko očiju i usta, a kremasti umak ili sir mogu izazvati prištiće i tamne kolobare ispod očiju, ako ste netolerantni na ovaj tip namirnice."

Iako svatko drugačije reagira na pojedine vrste namirnica, ovo su stvari koje su zajedničke uglavnom svim ljudima, što je poprilično depresivna vijest.

Naravno da se nikada nećeš u potpunosti odreći čokolade, lazanja, pizze i finog topljenog sira, ali sad barem možeš znati odakle oni prištići koji su se pojavili nekoliko godina nakon izlaska iz puberteta...

L.B./izvor: College Candy
foto: Freeimeges

Još vijesti