Mojfaks.hr u Vijesti

Upozorio brucoše na 3 studentske laži: 'Lezi, neću ti ništa, počinjem učiti od ponedjeljka i...'

Diljem Hrvatske počinju predavanja, kako za brucoše tako i za starije kolege. Ovo je idealna prilika za dijeljenje korisnih savjeta i anegdota koje će svima olakšati početak nove akademske godine.

1. listopada 2019 12:14
Upozorio brucoše na 3 studentske laži: 'Lezi, neću ti ništa, počinjem učiti od ponedjeljka i...'

Upozorio brucoše na 3 studentske laži: 'Lezi, neću ti ništa, počinjem učiti od ponedjeljka i...' Foto: MojFaks

S predavanjima je počela i nova generacija studenata turističkog menadžmenta, poslovne informatike, prometa i upravnog studija na Veleučilištu u Šibeniku, a tim povodom pozdravili su ih Tanja Radić Lakoš, vršiteljica dužnosti dekanice i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Radić Lakoš pozdravila ih je riječima hvale o odabiru grada Šibenika kao mjesta studiranja i navela da je cilj Veleučilišta u Šibeniku pružiti podršku i dati vjetar u leđa studentima, piše sibenik.in.

"Vi ste djeca koja su se rodila sa pametnim mobitelima na ruci, na dlanu vam je tehnologija, znanje, možete se pitati što ćete sve naučiti. Na nama je da vam damo punu podršku i vjetar u leđa, da vam budemo podrška. Od suhoparnog znanja je važnije razviti vještine, svuda su oko nas, to mogu biti vještine poznavanja stranih jezika, poznavanje sadržaja. Ono što se najviše traži su poduzetničke vještine i inovativnost i zato sam spomenula Fausta Vrančića, jer njemu nije mu bilo teško zamisliti homo volansa. Zbog toga mi tu baštinu Fausta razvijamo dalje i želimo i vama potaknuti taj interes. Sigurna sam da ćete se ugodno osjećati studiranjem i boravkom, Veleučilište vam pruža punu podršku", poručila je studentima Radić Lakoš.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta studentima se obratio u humorističnijem tonu. Naime, studentima je kazao da će im sljedeće tri godine brzo proći i savjetovao im da iskoriste vrijeme dok su studenti te im za kraj poželio sreću u fakultetskim danima.

"Vi ste 2000. godište, naježio sam se kad sam shvatio da sam četvrt stoljeća stariji od vas. Ja sam zapravo zagrebački student i mi smo imali tamo tri izreke koje su se u različitim generacijama ponavljale. Prva je bila kada su postojali bonovi za menzu: \'Ajde posudi mi bonove, vratit ću ti sutra\'. Druga je bila \'lezi kraj mene neću ti ništa\', a treća je bila \'u ponedjeljak počinjem učiti\'. Danas je ponedjeljak pa nemojte to zaboraviti", poručio je Mileta studentima i zaradio veliki pljesak.

L.B./izvor: Sibenik.in
foto: Darko Ba/MojFaks

Još vijesti