Mojfaks.hr u Vijesti

Uvod u preživljavanje na faksu: 5 stvari bez kojih ne možeš opstati

Studiranje je najbolji period tvog života: kaos, nered, stres, ali i upoznavanja, izlasci, osjećaj neopterećenosti poslom i drugim obavezama – nakon fakulteta ova se kombinacija životnih okolnosti nikada više neće ponoviti.

11. prosinca 2015 11:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ipak, postoje neke stvari koje će ti olakšati preživljavanje na fakultetu, a evo i koje su to!

* Lidl, Kaufland, Plodine (kužite već...)

Nije tajna da studenti raspolažu s malo novca, ali srećom za nas – tu su lanci velikih trgovina koji nude mnoštvo proizvoda po smiješnim cijenama. Jeste li ikada uspoređivali? Osim što možete napuniti frižider, Kaufland i Lidl su tu i kad se trebate obući, kupiti opremu za bicikl i slične hobije i sportske aktivnosti, a da pritom ne bankrotirate. Hvala kapitalizmu na takvim dućanima...



* m-Banking i svi drugi super načini za prenošenje novca s računa na račun


"Hej mama i tata! Što je novoga kod vas? Još uvijek nisu sjeli novci od one stipendije, a malo je sad već čupavo, imate li koju kunu da mi uplatite na račun? Vraćam čim sjedne prvi ugovor i stipendija...)"

"Hej seko/brate! Nemoj reći starcima, ali malo sam se preračunao/la i potrošio/la sve novce prošli petak. Imaš li koju kunu? To ću smatrati božićnim poklonom pa se ne moraš gnjaviti s kupovinom."

"Hej draga/frende, malo je gusto s financijama, imaš li onih 100 kuna koje sam ti posudio/la prošle godine da mi vratiš? Kako je bilo sinoć vani?"

Pali svaki put! Tako novac cirkulira kad si student/ica...

* Studentski popusti


foto: zubarnovisad.com

Od ulaznica za kino, odjeće, karata za autobuse i vlakove, članarina u teretanama i knjižnicama – studenti su najčešće privilegirani po tom pitanju pa im se nudi hrpa popusta koje treba znati iskoristiti. Upamti: svaki put kad nešto kupuješ (bez obzira što to bilo) pitaj za studentski popust, čak ako i nisi vidio/vidjela oznaku ili naljepnicu za popust. Ponekad ti ih neće ponuditi na pladnju nego ćeš morati svaki put pitati i raspitivati se, ali svakako se isplati!

* Cimeri/ce

Cimeri su produžetak tvoje obitelji! Vide te u najboljim, ali i najgorim izdanjima: kad si bolestan/na i ne možeš iz kreveta, donijet će ti čaj i lijekove ili neki junk food za kojim čezneš nakon mamurluka. Osim toga uvijek su tu da ti pruže rame za plakanje ili samo društvo kad se poželiš zavući pod dekicu i gledati serije ili otići na piće i pričati o svim problemima svijeta.

* Kava, konzerve, jaja i tjestenina u vrećici

Ove četiri točke koje bi trebale biti na tvom svakom shopping popisu olakšavaju studentsku svakodnevicu Kava te budi ujutro ili razbuđuje popodne, a o održavanju na životu dok učiš da ni ne govorimo. Konzerve hrane i limenke omiljenih sokova praktične su za brzo pripremanje hrane ili osvježenje nakon predavanja, a jaja su jednostavno super jer ti daju energiju ujutro ili kad god ti je ona potrebna (a možeš ih napraviti čak i u mikrovalnoj). Tjesteninu u vrećici ne moramo posebno objašnjavati – samo nekoliko minuta i imaš obrok. Ne savjetujemo da se tako hraniš baš svaki dan, ali u trenucima kad zbilja ne možeš razmišljati o kuhanju ili odlasku u menzu, sasvim će dobro poslužiti!

L.B./izvor: College Times
foto: Freeimages

Još vijesti