Mojfaks.hr u Vijesti

Užurbano, užurbano: idući tjedan prva rata subvencije studentima

Gradilište se otvara danas, a prva rušenja na rasporedu su već u ponedjeljak. Ubrzanim tempom počinje obnova studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje nakon mjesec dana zakašnjenja.

20. kolovoza 2015 17:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jučer je potpisan ugovor između Studentskog centra i izvođača radova, tvrtke Projektgradnja, a supotpisnik je i ministar znanosti Vedran Mornar – objasnio je Pejo Pavlović, sanacijski upravitelj SC-a, te napomenuo kako je službeni rok za završetak radova do Božića, kao što je i bilo prema prvotnom planu.

Naime, izvođač radova prema ugovoru ima 118 dana za završetak radova u sklopu kojih će se obnoviti svih osam paviljona Cvjetnog naselja te sedam od ukupno 12 paviljona na Savi, objavljuje Večernji list.

"Rušimo sve osim temeljne konstrukcije na zgradama. Postavljat će se nove instalacije, sanitarije, podovi, stolarija, namještaj, fasada, pa čak i krov. Uredit će se i okoliš, a prizemlja će biti prilagođena za studente s invaliditetom", rekao je arhitekt Damir Ivšić, glavni projektant i autor idejnog rješenja te napomenuo kako će nakon obnove domovi biti energetski učinkoviti.



"Studenti koji nisu odmah dobili sobu dobivat će 400 kuna subvencije od Ministarstva znanosti. Prvu uplatu dobit će već idući tjedan kada ćemo pozvati sve studente, koji imaju pravo na to, da potpišu ugovor o subvenciji. Važno je istaknuti da će studenti svaku ratu subvencije dobivati mjesec dana unaprijed da ne bi imali problema s plaćanjem smještaja", objasnio je Pavlović te napomenuo kako je dozvoljeno da se studenti koji su dobili sobu zamijene s onima koji su dobili subvenciju, ako to žele, ali službeno preko SC-a.

"Nakon obnove, svatko će se moći vratiti u sobu koju je prvo dobio", napomenuo je Petar Labrović, predsjednik Studentskog zbora.

L.B./izvor: Večernji list
foto: gratisography, arhiva

Još vijesti