Mojfaks.hr u Vijesti

Video: Znanje nije roba, a studenti?

Ovo je laboratorij, izlazite napolje jer ovdje ima opreme koja vrijedi više nego vi svi zajedno!

25. studenog 2009 22:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na održanim Plenumima svi studenti prosvjednici su izglasali nastavak blokade. Podsjetimo, u prosvjedima, između ostalih, sudjeluju i Filozofski fakultet u Splitu, Rijeci i Zagrebu, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, te studenti u Puli.


Studenti ne odustaju od blokade sve dok se ne ispuni njihov zahtjev, a to je potpuno javno financiranje obrazovanja, te odbijaju prijedlog ministra Radovana Fuchsa koji svim brucošima jamči besplatan upis na fakultet.

Trenutno stanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci je takvo da su obje zgrade u potpunost blokirane, a kako izgleda kada i profesori izgube živce, pogledajte u videu u nastavku.


Internacionalni plenum u Münchenu

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu sinoć su odlučili da šalju delegate na internacionalni plenum u München. Nastavljaju s blokadom kolokvija i poslijediplomskog studija, dok njihove kolege u Splitu i Rijeci dozvoljavaju održavanje ispita, kolokvija i konzultacija.

Iako se očekivalo da će zadarski studenti sinoć izglasati odluku o blokadi fakulteta, to se još nije dogodilo. Za večeras je zakazan novi plenum studenata Sveučilišta u Zadru. "Ovim putem šaljemo poruku solidarnosti ostalim studentskim inicijativama u borbi za zajednički cilj" - stoji u priopćenju Nezavisne studentske inicijative Zadar.

Pročitajte još...

Studenti objavili prijedlog izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju

Još vijesti