L.B. u Vijesti

Više no ikad prije: 50% studenata smatra da diploma nije vrijedna novca

U odnosu na prošlu akademsku godinu, postotak nezadovoljnih udvostručio se.

28. lipnja 2021 17:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gotovo polovina britanskih studenata smatra da njihova diploma nije bila vrijedna uloženog novca, pokazalo je novo istraživanje provedeno među 10 tisuća mladih koji su završili dodiplomske studije. Postotak studenata koji dijele ovo mišljenje do akademske godine 2019./2020. udvostručio se.


>>>Najmanje upisanih studenata u posljednjih 10 godina: Čak 600 tisuća studenata manje na fakultetima u SAD-u<<<


Ovo je prva godina u tradicionalnom istraživanju koje Institut za politike visokog obrazovanja (HEPI) provodi već 15 godina, a u kojoj je više studenata nezadovoljno nego zadovoljno obrazovanjem koje su dobili, piše The Tab.


"Ovo je jasan znak da se zabrinemo, takav značajan porast broja studenata koji smatraju da njihov studij predstavlja slabu protuvrijednost za novac koju su uložili u obrazovanje. Ako ćemo iz pandemije izvući smislene i trajne pouke, od presudne je važnosti da osluškujemo studente i njihove stavove", izjavila je izvršna direktorica Ureda za studente, Nicola Dandridge.


Unatoč nezadovoljstvu, stopa ispisa s fakulteta, u odnosu na prošlu akademsku godinu, ipak je niža.


>>>Korona ipak nije razlog za ispisivanje s faksa? U ovoj zemlji za vrijeme panemije MANJE studenata odustalo od studija<<<


Nick Hillman, the ravnatelj HEPI-ja, objašnjava ovo velikim naporima koja su sveučilišta uložila kako bi studnetima tijekom pandemije osigurala najnormalnije obrazovanje moguće.


izvor: The Tab

Još vijesti