L.B. u Vijesti

Vlada ove zemlje olakšava studentima pogođenima pandemijom: Nude im 170 milijuna kuna pomoći tijekom ljeta

Studentski u Škotskoj bore se s financijama zbog pandemije COVID-a. No, ovog ljeta moći će se prijaviti za potporu vlade kako bi pokrili troškove stanovanja i srodnih izdataka vezanih uz studiranje.

16. lipnja 2021 15:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Fond za hitnu financijsku pomoć dostupan je redovnim studentima na privatnim sveučilištima, kako u Škotskoj tako i u ostatku Velike Britanije.


Škotska vlada objavila je da daju dodatnih 20 milijuna funti studentima pogođenima pandemijom, čime se svota pomoći mladima na fakultetima uspela do 96 milijuna funti, piše The Tab. Svi studenti koji nemaju dovoljno sredstava za život tijekom studija mogu se obratiti za pomoć direktno putem fakulteta ili fonda za pomoć tijekom pandemije koronavirusa.


>>>150 eura ili 1250 dolara: Zbog COVID-19 ove zemlje nude financijsku pomoć studentima! A Hrvatska?<<<


Vlada se također obavezala da će razmotriti i ideju da ova pomoć studentima na raspolaganju bude i tijekom idućih nekoliko godina, osiguravajući na taj način financijsku potporu onima kojima je potrebna, posebice tijekom ljeta.


"Pandemija je značajno utjecala na studente. Ne samo da je uzrokovala poteškoće u obrazovanju nego se mnogo njih bori s plaćanjem troškova stanovanja ili pronalaženjem posla. Dodatnih 20 mlijuna funti pomoći će im u ublažavanju financijskog pritiska i stresa s kojim bi se mnogi suočili ovoga ljeta", izjavio je ministar visokog obrazovanja Jamie Hepburn. "Financijska podrška koju smo studentima osigurali tijekom ove pandemije značajna je i iznosti više od 96 milijuna funti koje smo studentima stavili na raspolaganje putem direktnog financiranja, digitalnog pristupa, potpore u slučaju mentalnih poteškoća te putem studentskih udruga", govori za kraj.


izvor: The Tab

Još vijesti