Mojfaks.hr u Vijesti

Vraćaju li se retro mobiteli: Nokia 3310 opet u prodaji

Nije sve što je novo nužno i bolje! Tko se sjeća starih Nokia 3210 i 3310? Na njima ste mogli pisati poruke brže nego na ijednom mobitelu prije, ali i poslije njega...

27. kolovoza 2015 16:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Web stranica "Aliexpress" nudi vam šansu da se dokopate ovog retro telefona – za samo 20-ak dolara. Možete ga naravno potražiti i na Hreliću (ili nekom drugom buvljaku), Amazonu ili oglasnicima, ali velike su šanse da ćete ga platiti mnogo više (a na buvljaku riskirate da se razveselite telefonom koji ne radi).

Na pošiljku se čeka tri do četiri tjedna, a kupac je oslobođen troškova poštarine.



Ovaj "klasik" iz 2000. godine, za koji se u šali govorilo da može "preživjeti i apokalipsu" (nešto poput žohara), osvojio je milijune korisnika širom svijeta svojom kompaktnošću, lakoćom rukovanja i veličinom – težio je samo 133 grama i bio znatno manji u odnosu na konkurentske uređaje.



Pored ekrana, osvijetljenog zelenom bojom, Nokia 3310 je imao i imenik za 250 kontakata, 35 melodija, sat, štopericu, alarm i kalkulator, a baterija je, za razliku od današnjih pametnih telefona, trajala cijelu vječnost.



Sve su to bile "pametne" funkcije za ono vrijeme, a možda danas netko poželi ponovo imati baš takav telefon – jednostavan i pouzdan, na kojemu "zmijicu" možete igrati tjedan dana i još će vam ostati dovoljno baterije da pošaljete 12746 poruka.

L.B./izvor: welcome2club
Foto: Tumblr

Još vijesti