Mojfaks.hr u Vijesti

Za bezbrižnu vožnju gradskim prijevozom: Krenulo produljenje i izrada studentskih pokaza

Studentima, kao i drugim stanovnicima Zagreba, gradski prijevoz puno znači pa je vrlo važno uz sebe uvijek imati pokaz. Uoči nove akademske godine, studenti i učenici moraju produljiti svoje pokaze ili napraviti nove, a ZET je izdao i upute kako to napraviti.

22. kolovoza 2018 12:07
Za bezbrižnu vožnju gradskim prijevozom: Krenulo produljenje i izrada studentskih pokaza

Za bezbrižnu vožnju gradskim prijevozom: Krenulo produljenje i izrada studentskih pokaza Foto: MojFaks

Zagrebački električni tramvaj započeo je s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2018./2019, piše na službenoj internetskoj stranici ZET-a.

Izvor: Pixabay

Iz ZET-a napominju kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona. Studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, stoji na zet.hr.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika. Od 1. rujna bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima Tiska te iNovina. Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka (ISAK) biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.


Izvor: Shutterstock

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti moći obaviti, od prvog dana mjeseca rujna, na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ako će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Na linku možete skinuti obrazac zahtjeva za učenike i studente.

Više informacija pronađite na www.zet.hr.

Ivana Petrić
foto: zet.hr.

Još vijesti