Mojfaks.hr u Vijesti

Za pet studenata Sveučilište izdvaja po tisuću kuna mjesečno: Stipendija je tu, pogledaj uvjete!

Sveučilište u Dubrovniku dodijelit će nekoliko stipendija studentima slabijeg socijalno – ekonomskog statusa.

4. studenog 2020 18:22
Za pet studenata Sveučilište izdvaja po tisuću kuna mjesečno: Stipendija je tu, pogledaj uvjete!

Za pet studenata Sveučilište izdvaja po tisuću kuna mjesečno: Stipendija je tu, pogledaj uvjete! Foto: MojFaks

Na sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku održanoj 28. listopada 2020. donesena je odluka o dodjeljivanju stipendija redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija slabijeg socijalno-ekonomskog statusa za akademsku 2020/2021. godinu. 

...Studiraš neko od deficitarnih zanimanja i ganjaš dodatni džeparac? Novi natječaj za stipendije je tu!...


Prijave su otvorene do 16.studenog, prijaviti se mogu studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, a njih pet će ostvariti pravo na stipendiju u mjesečnim iznosima od tisuću kuna.

Pod pojmom studenata slabijeg socijalno-ekonomskog statusa podrazumijevaju se kandidati pristupnici čiji prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u protekloj godini iznosi do 70% proračunske osnovice. Od kandidata koji podnesu prijavu, njih će pet dobiti stipendiju u mjesečnim iznosima od po 1000 kuna za razdoblje od devet mjeseci, odnosno od siječnja do rujna 2021. godine.

...Samo za one kojima je 55 ECTS-a godišnje \'mačji kašalj\': Provjeri možeš li se nagraditi ovom lijepom svoticom novca...


Za dodjelu stipendije mogu se prijaviti studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

• imaju status redovitog studenta na preddiplomskim sveučilišnim studijima ili diplomskim sveučilišnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku; ovaj status potvrđuje se prijavnim obrascem kojeg je prethodno potrebno ovjeriti kod glavnog tajnika Sveučilišta
slabijeg su socijalno-ekonomskog statusa
hrvatski su državljani, što se dokazuje preslikom studentovih javnih isprava poput domovnice, rješenja o stjecanju hrvatskoga državljanstva, putovnice ili obje strane osobne iskaznice
• ne primaju neku drugu stipendiju
• nemaju upisano mirovanje obveza studenata u godini u kojoj se provodi natječaj. 

...Najpopularnija STIPENDIJA pred vratima: Sad je pravo vrijeme za provjeru mailova!...


Studenti pristupnici moraju ispuniti prijavni obrazac koji mogu preuzeti na recepcijama sveučilišnih zgrada na adresama Ćira Carića 2, Lapadska obala 7 i Branitelja Dubrovnika 41 ili ovdje. Ispunjen obrazac potrebno je dostaviti s potvrdom statusa redovitog studenta, potvrdom hrvatskog državljanstva i izjavom o članovima obitelji. Dokumentacija se šalje na adresu Sveučilište u Dubrovniku, Rektorat, Branitelja Dubrovnika 29, Dubrovnik, i to s naznakom Natječaj za stipendiju. Prijave koje će biti dostavljene nakon propisanog roka za podnošenje prijava ili bez potpune važeće dokumentacije, neće se uvažiti.

Provedbu postupka dobivanja stipendije provodit će Povjerenstvo koje imenuje Senat u kojem je i predstavnik studenata – predsjednik zbora Sveučilišta u Dubrovniku. Ono će rangirati studente pristupnike prema prosječnom mjesečnom prihodu po članu obitelji od najnižeg do najvišeg te podnijeti predloženu rang-listu pristupnicima uz uputu o pravu na prigovor Senatu u roku 8 dana od primitka liste.

Prijave su otvorene do 16. studenog 2020. Detalje natječaja možete pronaći ovdje.

A.Z.
foto: Shutterstock By Marrilena

Još vijesti