Vodič za brucoše

Zaboravi na gužvu i čekanje: Ovi studenti papire ganjaju putem E-referade!

MojFaks | Vijesti, 03.11.2020.Zaboravi na gužvu i čekanje: Ovi studenti papire ganjaju putem E-referade!

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, redova ispred referade više ne bi trebalo biti.

Otkako je u našu svakodnevicu ušetao koronavirus, mnoge stvari su se promijenile. A jedna od mnogih je obavljanje većine posla online. Tako smo već navikli na online predavanja, online ispite i dodjele diploma, a sada na pojedinim fakultetima imat ćemo i online "šetnje" do referade. 
Ekonomski fakultet u Rijeci u sklopu novog projekta, napravio je prvu mobilnu aplikaciju namijenjenu sadašnjim i budućim studentima, kao i svojoj alumni zajednici kako bi svima na pregledan način i na jednom mjestu pružio sve važne podatke i informacije o preddiplomskom i diplomskom studiju te dodatnim sadržajima.

Kako sa fakulteta ističu, nove generacije mladih ljudi u čak 93% slučajeva pretražuju pomoću mobilnih uređaja mrežne stranice Fakulteta što je uvelike olakšalo odluku u kojem smjeru je potrebno razvijati nove komunikacijske kanale. Mobilna aplikacija omogućuje preglednost svih važnih podataka i informacija o preddiplomskom i diplomskom studiju te dodatnim sadržajima koji se svaki tjedan nude na Fakultetu.


Kako važne informacije ne bi prošle ispod radara tu je i opcija dobivanja obavijesti putem notifikacija dok se učitavanje podataka o nastavnicima i službama na Fakultetu može ostvariti korištenjem QR kod skenera za više od 200 kodova postavljenih u zgradi Fakulteta.


Najinovativnija stavka bit će definitivno E-referada putem koje će studenti iz mobilne aplikacije moći pristupiti uslugama i obrascima bez fizičkog dolaska na Fakultet.Aplikacija je dostupna i na engleskom jeziku te ju je moguće besplatno preuzeti iz Google Play ili App trgovine. Ovu novu mobilnu aplikaciju razvili su članovi ALUMNI EFRI zajednice, Renato Poljak i Ivo Zubčić iz informatičke tvrtka Oxygen Tech d.o.o.

A.Z.
foto: Shutterstock By Antonio Guillem


studentiEkonomski fakultete-referadagužvemobilna aplikacija


Prati nas na Instagramu!