Mojfaks.hr u Vijesti

Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom

Studente mnogi percipiraju kao 'party životinje' kojima je bitno proći ispit pa se kasnije dobro provesti uz 'žesticu' i društvo. Novija istraživanja pokazala su da studenti uopće više ne konzumiraju alkoholna pića u toliko velikoj mjeri kao nekada, a najnovija studija pokazala je da većina studenata uopće ne cuga tijekom tjedna te da određeni broj njih misli da neki od kolega imaju problema s pićem.

30. kolovoza 2018 13:42
Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom

Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom Foto: MojFaks

Jedan od četiri studenta misli da poznaje kolegu koji ima problema s alkoholom, piše u novom istraživanju tvrtke YouGov koje je provela između tisuću britanskih studenata. Unatoč zabrinutosti da njihovi kolege imaju problem s pićem, većina studenata, čak njih 52 posto, tvrdi da ne cugaju tijekom radnog tjedna.

Izvor: Unsplash

Više od četvrtine ispitanih studenata (26 posto) zabrinuto je jer smatraju da barem jedan njihov kolega ima problem s alkoholom. Među ovim "zabrinutim" studentima, njih 27 posto tvrdi da misle da samo jedan kolega ili kolegica s faksa ima problem s pićem, a njih 23 posto kaže da se njihova zabrinutost odnosi na dvije osobe s fakulteta. Vjerovali ili ne, trećina ispitanih poznaje tri osobe na fakultetu za koje misle da su alkoholičari.

...Ništa terapija, samo poroci: Studenti stres najčešće liječe alkoholom i drogom...


...Alkohol i studiranje: Polovica studenta su \'binge drinkeri\'...


Također, ispitivanje je pokazalo da muški studenti više smatraju da netko ima problem s "virenjem u čašicu" nego djevojke. Četvrtina studenata rekla je da su se napili samo jednom tijekom ispitnih rokova. Čelni čovjek tvrtke koja je provela istraživanje, Ben Glanville, kaže da rezultati zapravo razbijaju sliku o studentima kao o partijanerima koji konzumiraju puno alkohola. No, to ne umanjuje činjenicu da zaista postoje studenti (srećom, u malom broju) koji zaista imaju problem s alkoholom.

Izvor: Unsplash

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti