Mojfaks.hr u Vijesti

Zadnje trenutke provela sa studentima: Profesorica bolovala od korone, preminula tijekom online predavanja

Predavanja je održavala od kuće jer je bolovala od 'korone'.

9. rujna 2020 16:55
Zadnje trenutke provela sa studentima: Profesorica bolovala od korone, preminula tijekom online predavanja

Zadnje trenutke provela sa studentima: Profesorica bolovala od korone, preminula tijekom online predavanja Foto: MojFaks

Paola De Simone, 46-godišnja profesorica iz Buenos Airesa, držala je virtualno predavanje svojim studentima iz svog doma, jer je bolovala od covida-19. Agencije i mediji prenose da je usred predavanja kolabirala i da je umrla prije nego što je pomoć stigla do nje, piše N1.

...Na uglednom Yale-u studentima poručili: \'Emocionalno se pripremite – vaši kolege mogli bi umrijeti\'...


Prvi koji je uspio stići do nje bio je njezin suprug, liječnik, no Paola De Simone u tim je trenucima već bila mrtva, prenosi New York Post citat izvorno iz lokalnog Diari Mes.

Nije im uspjela reći adresu


Sveučilišna profesorica, koja je predavala povijest 20. stoljeća, u trenucima prije kolapsa bila je usred predavanja studentima preko kamere iz svog doma. U jednom trenutku požalila se da ima problema s disanjem, na što su njeni studenti zatražili da im brzo da adresu kako bi mogli dojaviti hitnim medicinskim službama da joj dođu pomoći. "Ne mogu", jedva je izustila i potom se srušila, navode mediji.

...OTVORENO PISMO studenta koji je prebolio COVID-19: \'Svim kolegama koje i dalje PARTIJAJU...\'...


Da ima problema sa zdravljem, De Simone nije skrivala. "Vrlo je teško. Ovdje sam (doma s virusom) dulje od četiri tjedna, a simptomi nikako ne prolaze... Moj suprug je već iscrpljen od toliko posla", prenose mediji njenu objavu na Twitteru.

Studenti svjedočili zadnjim trenucima njenog života


Anna Breccia, njena 23-godišnja studentica, osvrnula se na njene posljednje trenutke: "Počela je rekavši da ima upalu pluća. Primijetili smo da joj je lošije nego na ranijim predavanjima. U jednom trenutku više nije bila u stanju mijenjati slajdove, nije mogla govoriti i počela je gubiti ravnotežu."

Washington Post navodi izjave ljudi koji su je poznavali i svjedočili njenoj predanosti nastavi, što su studenti jako cijenili i voljeli je.

...Crne brojke nakon početka predavanja: Nakon tjedan dana nastave UŽIVO više od 500 studenata pozitivno na koronavirus...


U Argentini je, prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins, do sada zabilježeno više od 450.000 oboljelih od covida-19, od čega je umrlo više od 9000 ljudi.

L.B./izvor: N1
foto: Charcompix via Shutterstock

Još vijesti