Mojfaks.hr u Vijesti

Zagrebačka sveučilišta na vrhu Europe: Osvojili čak 19 medalja!

Studentske sportske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu natjecale su se ovo ljeto na europskim studentskim prvenstvima i u konkurenciji od 576 sveučilišta osvojile najviše medalja od svih – čak 19!

17. rujna 2019 14:16
Zagrebačka sveučilišta na vrhu Europe: Osvojili čak 19 medalja!

Zagrebačka sveučilišta na vrhu Europe: Osvojili čak 19 medalja! Foto: MojFaks

Sveučilište u Zagrebu predstavljalo je 138 sportaša i članova stručnoga osoblja u jubilarnoj 20. godišnjici postojanja Europske sveučilišne organizacije EUSA-e. Reprezentacije su sudjelovale u 12 prvenstava (od ukupno 21 organiziranoga prvenstva) i odnijele pet zlatnih, sedam srebrnih i sedam brončanih medalja, objavljeno je na stranici Sveučilišta u Zagrebu. 

Na premijernom izdanju Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima (EUSA Combat 2019) održanom u Zagrebu od 31.srpnja do 3.kolovoza, reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu osvojili su trinaest medalja među kojima su četiri zlatne i time zauzeli poziciju sveučilišta s najvećim brojem odličja na ovom natječaju.

Ženska stolnoteniska reprezentacija bila je druga najuspješnija delagacija s tri osvojene medalje. U rukometu na pijesku, sveučilišnom prvenstvu koje se održavalo u Zagrebu od 24. do 27. srpnja, zagrebački studenti osvojili su zlato, a nakon nesretnoga ispadanja u polufinalu, djevojke su u borbi za 3. mjesto svladale Sveučilište Tilburg i okitile se brončanom medaljom. Posljednju medalju u Zagreb donijeli su veslači početkom rujna iz Jankopinga u Švedskoj, čime je ukupan broj osvojenih medalja zaokružen na 19. 

Bravo studenti i studentice!

A.Z.
Izvor: Sveučilište u Zagrebu
Foto: EUSA Facebook

Još vijesti