Mojfaks.hr u Vijesti

Zagrebački studenti ekonomije lansirali hoodie majice

Hoodie majice, ili majice s kapuljačom svojevrsni su zaštitini znak studenata fakulteta u inozemstvu, a konačno su se probile i do hrvatskih studenata. Naime, dvojica studentata zagrebačkog Ekonomskog fakulteta osmislili su majice s kapuljačom s logom ovog fakulteta.

8. ožujka 2012 12:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Miroslav Marković, jedan od studenata začetnika cijele ideje kaže da ga je kolega zamolio da mu sa Sveučilišta Uppsala iz Švedske za uspomenu donese jednu hoodie majicu. Nakon toga se zapitao zašto hoodie majice ne bi imali i hrvatski studenti, što je bila misao vodilja u realizaciji projekta.

Pri povratku u Hrvatsku zajedno s kolegom apsolventom od Ekonomskog je fakulteta zatražio dozvolu za službeno korištenje naziva fakulteta, što im je dekanat i odobrio.

Studentska hoodie majica mora na sebi imati godinu osnutka fakulteta, logo fakulteta, kraticu punog naziva te njegov grb. Prvo dizajnersko rješenje su platili, ali je bilo neuspjelo pa su se na kraju na dizajniranje bacili sami.

Made in...?

Ambiciozni aposlventi ekonomije imali su žarku želju majicu proizvesti u Hrvatskoj, ali, naravno, umiješala se nemilosrdna matematika koja je pokazala da je puno isplatljivije to učiniti negdje drugdje. Tako je hrvatska hoodie majica Ekonomskog fakulteta prozvedena u – Belgiji.

Zanimljivo je kako su za majicama lude cure s Ekonomskog fakulteta jer je čak 65 djevojaka ovog fakulteta kupilo barem jednu hoodie majicu.

N.LJ.J.
Foto: sxc.hu

Još vijesti