Mojfaks.hr u Vijesti

Zanima te studiranje u inozemstvu? Prijavi se na natječaj Erasmus

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za sudjelovanje u programu ERASMUS i financijsku potporu studentima koji odlaze na studijski boravak ili kombinaciju studijskog boravka i stručne prakse u ak. god. 2011.2012.

22. veljače 2011 13:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Za sudjelovanje u Programu ERASMUS mogu se prijaviti redoviti studenti preddiplomskog, diplomskog ili postdiplomskog. Studenti preddiplomskih studija moraju u trenutku kada odlaze biti upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog studija i imati ostvarenih najmanje 60 ECTS bodova. Izvanredni studenti se mogu prijaviti na natječaj i koristiti financijsku potporu uz uvjet da za vrijeme razdoblja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na sveučilištu domaćinu.

Financijska potpora koju student može primiti iz Erasmus sredstava pokriva samo dio troškova života na inozemnom sveučilištu. Mjesečna financijska potpora  iznositi će 400 eura mjesečno.

Osnovni kriteriji za odabir studenta su pismo motivacije, dosadašnje ocjene i znanje jezika. Prioritet imaju oni studenti koji još nisu sudjelovali u nekom programu mobilnosti za vrijeme studija.

Rok za slanje on-line prijave i predaju kompletne dokumentacije ECTS koordinatoru je zaključno 7. ožujka, 2011.

Link za online prijavu:
https://unizg.moveonnet.eu/moveonline/outgoing/welcome.php

Finalni rezultati Natječaja i odluka o prihvaćenim studentima biti će objavljeni na web stranicama Ureda za međunarodnu suradnju nakon što Sveučilište dobije obavijest Agencije za mobilnost i programe EU o broju odobrenih mjesta/mjeseci za studijski boravak.
 
Više informacija na web stranici: http://international.unizg.hr/

Još vijesti