Vodič za brucoše

Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata

MojFaks | Vijesti, 11.03.2020.Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata

U Hrvatskoj je od jučer na snazi odluka Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite RH kojom se odgađaju sva okupljanja na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi.

Do sada su odgođeni brojni skupovi, kongresi i koncerti, koji se održavaju u zatvorenim prostorima, iako broj očekivanih posjetitelja ne prelazi tisuću. Tako su pojedini koncerti u Tvornici kulture odgođeni za jesen, političar i pjevač Miroslav Škoro odgodio je koncerte koji su se 19. i 23. ožujka trebali održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a odgođen je i međunarodni sajam turizma Place2go te Dani komunikacija, Digital Takeover i td. 


...Početak blokade domova? Nova odluka Uprave: Zbog koronavirusa nitko vam NE SMIJE doći u posjetu i prenoćiti...


Podsjećamo kako je jučer istarski Županijski stožer Civilne zaštite uveo najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa i do 14. travnja otkazao sve javne događaje u Istri. Gradonačelnik Labina, Valter Glavičić danas je uputio pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ga moli da dopusti zatvaranje škola i vrtića u Istri, dijelu Hrvatske koji sa susjednom Italijom ima snažne poveznice te svakodnevno brojni stanovnici ovog poluotoka putuju na posao u Italiju.


foto:Shutetrstock By Prostock-studio

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZO) dostavio je Preporuke postupanja za studente koji dolaze iz stranih zemalja i napomene za domaće studente. U zavisnosti od preporučenih mjera, sastavnice sveučilišta u Zagrebu u skladu s nadležnim tijelima, donose zasebne odluke vezano za predstojeća događanja na fakultetima. Veljača i ožujak su mjeseci koje na fakultetima pored početka ljetnog semestra obilježe i promocije studenata. 


...Rizik od širenja zaraze? Kroz njih dnevno prođu tisuće studenata: Doznajemo razmišlja li se o ZATVARANJU menzi u Zagrebu...


Fakultet strojarstva i brodogradnje izdalo je obavijest svojim studentima, kako s obzirom na dešavanja vezana uz koronavirus, iz preventivnih razloga odgađaju promociju. 

"Poštovani promoventi,

na žalost moram Vas obavijestiti da smo prisiljeni odgoditi vašu promociju radi sigurnosnih razloga uzrokovanim koronavirusom COVID-19. Kako se očekuje veliki broj uzvanika na promociji, ne želimo riskirati vaše i naše zdravlje te vas molimo za razumijevanje.

Novi datum promocije ćemo odrediti nakon što procijenimo da se situacija s koronavirusom smirila, a o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Prof. dr. sc. Dubravko Majetić
Dekan"

Sličnu obavijest svojim je studentima poslao je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


foto:Kineziološki fakultet Screenshot

Jesu li i vaši fakulteti poduzeli neke slične mjere, pišite nam u komentarima.

A.Z.
foto: Shutterstock By fotoinfot i Shutterstock By Oleksii Synelnykov


studentiFSBpromocijeodgodakoronavirus


Prati nas na Instagramu!