Mojfaks.hr u Vijesti

Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata

U Hrvatskoj je od jučer na snazi odluka Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite RH kojom se odgađaju sva okupljanja na kojima sudjeluje više od tisuću ljudi.

11. ožujka 2020 15:55
Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata

Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata Foto: MojFaks

Do sada su odgođeni brojni skupovi, kongresi i koncerti, koji se održavaju u zatvorenim prostorima, iako broj očekivanih posjetitelja ne prelazi tisuću. Tako su pojedini koncerti u Tvornici kulture odgođeni za jesen, političar i pjevač Miroslav Škoro odgodio je koncerte koji su se 19. i 23. ožujka trebali održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a odgođen je i međunarodni sajam turizma Place2go te Dani komunikacija, Digital Takeover i td. 


...Početak blokade domova? Nova odluka Uprave: Zbog koronavirusa nitko vam NE SMIJE doći u posjetu i prenoćiti...


Podsjećamo kako je jučer istarski Županijski stožer Civilne zaštite uveo najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa i do 14. travnja otkazao sve javne događaje u Istri. Gradonačelnik Labina, Valter Glavičić danas je uputio pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ga moli da dopusti zatvaranje škola i vrtića u Istri, dijelu Hrvatske koji sa susjednom Italijom ima snažne poveznice te svakodnevno brojni stanovnici ovog poluotoka putuju na posao u Italiju.


foto:Shutetrstock By Prostock-studio

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZO) dostavio je Preporuke postupanja za studente koji dolaze iz stranih zemalja i napomene za domaće studente. U zavisnosti od preporučenih mjera, sastavnice sveučilišta u Zagrebu u skladu s nadležnim tijelima, donose zasebne odluke vezano za predstojeća događanja na fakultetima. Veljača i ožujak su mjeseci koje na fakultetima pored početka ljetnog semestra obilježe i promocije studenata. 


...Rizik od širenja zaraze? Kroz njih dnevno prođu tisuće studenata: Doznajemo razmišlja li se o ZATVARANJU menzi u Zagrebu...


Fakultet strojarstva i brodogradnje izdalo je obavijest svojim studentima, kako s obzirom na dešavanja vezana uz koronavirus, iz preventivnih razloga odgađaju promociju. 

"Poštovani promoventi,

na žalost moram Vas obavijestiti da smo prisiljeni odgoditi vašu promociju radi sigurnosnih razloga uzrokovanim koronavirusom COVID-19. Kako se očekuje veliki broj uzvanika na promociji, ne želimo riskirati vaše i naše zdravlje te vas molimo za razumijevanje.

Novi datum promocije ćemo odrediti nakon što procijenimo da se situacija s koronavirusom smirila, a o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Prof. dr. sc. Dubravko Majetić
Dekan"

Sličnu obavijest svojim je studentima poslao je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


foto:Kineziološki fakultet Screenshot

Jesu li i vaši fakulteti poduzeli neke slične mjere, pišite nam u komentarima.

A.Z.
foto: Shutterstock By fotoinfot i Shutterstock By Oleksii Synelnykov

Još vijesti