V.K. u Vijesti

I na ovom zagrebačkom fakultetu rekli zbogom indeksu – studenti više neće skupljati potpise

Počevši od 2014. godine, sve je više fakulteta diljem Hrvatske ukinulo potrebu za indeksom kao službenom studentskom ispravom te se i taj dio preselilo u e-svijet. Sada i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu službeno 'baca' indekse u povijest.

30. lipnja 2021 12:29
Pripreme za novu akademsku godinu u punom su jeku!

Pripreme za novu akademsku godinu u punom su jeku! Foto: MojFaks

Pred svaki kraj semestra, uz pripreme ispita i kolektivne nervoze koja se može osjetiti u hodnicima fakulteta, studentima je ponekad i "kamen spoticanja" bio i "ganjanje" profesora za potpis, koji je bio uvjet za izlazak na ispit.


>>>Indeks odlazi u povijest; dolaze čipirane kartice!<<<


Studentski zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jučer je na svojim društvenim mrežama objavio vijest kako indeksi odlaze u prošlost. "Odlukom Dekanskog kolegija, indeks je ukinut kao službena studentska isprava te više neće biti potrebno skupljati potpise nakon odslušanih i položenih kolegija", stoji u njihovoj objavi.


>>>Papirnato izdanje odlazi u prošlost: Još jedno hrvatsko visoko učilište uvodi e-indekse<<<


Inače, studentski zbor se dulje vremena zalagao za ovu odluku. Sada umjesto indeksa, kao službenu ispravu studenti mogu koristiti samo iksicu, dok će se odslušanost kolegija i ocjene evidentirati isključivo putem ISVU sustava.


>>>Korak bliže apsolutnom zaboravu legendarne 'knjižice': Još jedan zagrebački gigant odustaje od 'papirnatih' indeksa<<<




Još vijesti