Mojfaks.hr u Vijesti

'Želimo da bude poput zagrebačkog KSET-a': počelo opremanje SKVUŠ-a

Gotovi su građevinski radovi na uređenju buduće menze Veleučilišta u Šibeniku. Obznanio je to ravnatelj Studentskog centra Krešimir Šakić te najavio početak postavljanja opreme u studentskom restoranu.

16. prosinca 2014 14:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uređen je interijer menze, a sada nam slijedi opremanje restorana. Tvrtka Didacta već ovog će tjedna krenuti s montažom opreme, vrijedne 600 tisuća kuna. Najveći dio bit će realiziran do Božića. To se, prije svega, odnosi na postavljanje kuhinjske opreme. Restoran će se u potpunosti urediti poslije Nove godine. Svi radovi trebali bi biti okončani u veljači”, objasnio je Šakić.

U međuvremenu je menza dobila i svoj službeni naziv - SKVUŠ (Studentska kantina Veleučilišta u Šibeniku). Želja je Studentskog centra i zbora šibenskog Veleučilišta da ona bude okupljalište studenata u pauzama od predavanja. A u osmišljavanju vizualnog identiteta menze veliku ulogu imat će i studenti, koji će kroz ankete odabrati znak i logotip SKVUŠ-a.



"Želja nam je da SKVUŠ postane i mjesto okupljanja i druženja studenata, a ne samo restoran studentske prehrane. Cilj nam je da se studenti to osjećaju kao doma, i da navrate prije ili poslije predavanja. U SKVUŠ-u će za studente biti besplatan WI-FI i utičnice za punjenje mobitela i prijenosnih računala. Samim tim, slovo K u kratici vremenom bi se pretvorilo u klub", rekao je Krešimir Šakić, ravnatelj šibenskog Studentskog centra.

Namjera SC-a i Studentskog zbora je restoran pretvoriti u nešto više od menze. Trebao bi to biti prostor u stilu kluba studenata, prepoznatljivog karaktera, nešto poput zagrebačkog KSET-a odnosno Kluba studenata elektrotehnike.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija, Sibenik.in
foto: sibenik.in

Još vijesti