Mojfaks.hr u Vijesti

Život je jednostavno preskup: odselio u Poljsku iako studira u Londonu

Jonathan Davey preselio se u Poljsku zbog studiranja. Ovo ne zvuči ludo, zar ne? Osim što je Johnatan Davey Britanac koji studira u Londonu, a preselio je u Gdanjsk jer je smještaj puno, puno jeftiniji...

28. rujna 2015 14:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

23-godišnjak je izjavio da je svjestan da je njegova ideja o uštedi novca malo luda, ali zasad je zadovoljan jer funkcionira. S obzirom na visok standard života i stanovanja u Londonu, jasno nam je da sve više studenata razmišlja o tome kako uštedjeti.

Nakon sati i sati istraživanja, izračunao je da će ga putovanje iz Poljske u Lonodn koštati 2100 funti godišnje, a život u Londonu 220 funti tjedno. Stoga je ovaj student antropologije odlučio unaprijed rezervirati svoje karte za prijevoz vlakovima, avionima i autobusima, zahvaljujući čemu je uštedio jako puno novaca.

Davey se ovog plana dosjetio nakon što je prošle godine putovao po Europi i shvatio da je Poljska jeftino mjesto za život, ali i što se cijena prijevoza tiče.



Davey tvrdi: "Teško je povjerovati da je jeftinije putovati 1000 milja nego živjeti kraj fakulteta, ali troškovi studentskog smještaja su ogromni. Svake godine uštedim tisuće funti jer živim u Poljskoj. Od kuće iz Gdanjska odlazim svake srijede u 6 ujutro, a zbog vremenske razlike nakon slijetanja aviona, na prvom predavanju sam već u 10 ujutro. Predavanja imam srijedom, četvrtkom i petkom nakon čega ponovo letim u Poljsku gdje živim – do sljedeće srijede. Funkcionira savršeno. Roditelji misle da sam lud, ali znaju da sam oduvijek bio lutalica. Pokazao sam im svoje izračune po kojima im štedim jako puno novaca, a letovi tamo i natrag daju mi osjećaj kao da sam neprestano na praznicima."

Ako ste se zapitali, kad dođe u London, te dvije noć tjedno provede na kaučima kolega i prijatelja ili prespava u povoljnim hostelima.

Ludo, ali nevjerojatno!

L.B./izvor: Unilad
foto: Freeimages, Unilad

Još vijesti