Vodič za brucoše

Život u domu nije što je nekad bio! Članci 5. i 15. prekriženi: Nema više društva u sobi, a i useljavanje se vrši na samo jedan način...

MojFaks | Vijesti, 01.09.2020.Život u domu nije što je nekad bio! Članci 5. i 15. prekriženi: Nema više društva u sobi, a i useljavanje se vrši na samo jedan način...

Useljavanja u studentske domove u Zagrebu započela su još prošlog tjedna, a čini se da ove zime život u domu ipak neće biti kao prije.

Studenti koji su ove praznike proveli na ljetnom smještaju u studentskome domu, živjeli su u neobičnim okolnostima: nikad prazniji domovi, nikad manje otvorenih menzi, uz posebne mjere preventive protiv zaraze koronavirusom. I iako se čitava javnost nadala da ćemo jesen dočekati u boljim epidemiološkim uvjetima, brojke ponovo rastu pa je i Studentski centar izdao novu obavijest vezanu uz život u domovima.Kao što je u trećem mjesecu na snagu stupila odluka o zabrani primanja posjetitelja u sobe, ista je ponovo aktualna i kako tvrde iz zagrebačkog SC-a, trajat će do okončanja epidemije.

Članak 5. i članak 15. više ne vrijede!


Putem službene stranice Studentski centar podijelio je Odluku o privremenoj obustavi primjene članaka 5. i 15. domskog reda. "Do okončanja epidemije stavljaju se izvan snage članci 5. i 15. Pravilnika o domskom redu i uvjetima boravka studenta u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu:


Članak 5.


Student može useliti u dom osobno ili to može učiniti osoba koju student svojom pisanom izjavom ovlasti uz obrazloženje zašto to ne može učiniti osobno.

Članak 15.


Stanar studentskog doma može primati posjete u sobe uz suglasnost drugog stanara.
Stanari studentskog doma koji primaju posjetitelja, odgovorni su za čuvanje reda i mira u domu, za ponašanje posjetitelja te za pridržavanje odredbi Pravilnika o korištenju računalnih resursa te pravila ponašanja propisanih u Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže (CDA 0035).
Stanari studentskog doma mogu zahtijevati da se posjetitelj udalji iz studentskog doma, sobe ili zajedničke prostorije narušava li red i mir.
Stanar može primiti na noćenje posjetitelja do pet (5) dana mjesečno, uz pisanu suglasnost drugoga stanara i uz obveznu prijavu na porti studentskog doma.
Suglasnost se može dati u pisanom obliku i putem e-maila stanara koji daje suglasnost", objavljuje SC.


Ovo znači da studenti-stanari koji su ostvarili pravo na useljenje u studentski dom, useljavaju isključivo osobno uz predodžbu identifikacijskog dokumenta, kao i da stanari doma ne mogu primati posjete u sobu.

A.Z.
foto: MojFaks


studentistudentski domsmještajodlukaStudentski centarposjete


Prati nas na Instagramu!