Vodič za brucoše

Znate li što 80% poslodavaca čini pri izboru kandidata? Isto što i vi – guglaju!

MojFaks | Vijesti, 03.03.2014.Znate li što 80% poslodavaca čini pri izboru kandidata? Isto što i vi – guglaju!

Prije 10ak godina, prijave za posao izgledale su dosta drugačije. Pojavom društvenih mreža sve se promijenilo; sada se gotovo sve o nekoj osobi može saznati putem interneta – guglajući.

Budući razgovori za posao iziskuju puno vremena, a dosta često i novaca, poslodavci na ovaj način već u startu eliminiraju neke od zaposlenika.

Ostali kandidati, koji su prošli 'test guglanja', dijele se u dvije kategorije: najvjerojatniji kandidati i manje vjerojatni kandidati. Nakon što i taj izbor suze, 'preživjeli' kandidati pozivaju se na razgovor gdje kreće nova 'bitka'.

Kako biste saznali što Google zna o vama, proguglajte vlastito ime. Ukoliko poznata tražilica ne pronalazi ništa o vama, vrijeme je da razmislite o otvaranju profila na nekim društvenim mrežama (kao što su LinkedIn ili Goole+). Na taj način potencijalni poslodavac steći se dojam da idete u korak s vremenom. Ako sveznajući Google pronazali i previše toga o vama, razmislite o načinima pomoću kojih možete ukolniti neželjeni sadržaj od očiju poslodavaca.


Foto: Photoexpress
I.N.


PoslodavciZapošljavanje


Prati nas na Instagramu!