Vodič za brucoše

Maturant i brucoš – istovremeno: Ovaj je genijalac završio 2 razreda srednje i brucošku godinu faksa – u samo godinu dana

MojFaks | Vodič za brucoše, 29.04.2021., Autor: MojfaksImao je slobodnog vremena pa je slušao dodatne predmete i kolegije.
Foto: ilustracija/ShineTerra via Shutterstock

Neki su vrijeme pandemije iskoristili da u školi odslušaju nekoliko dodatnih predmeta i katapultiraju se par koraka dalje od svojih vršnjaka.

Sada, godinu dana nakon ove odluke, 12-godišnji Mike Wimmer iz Sjeverne Karoline, priprema se za maturu i privođenje prve studijske godine kraju – sve u istome tjednu.


Wimmer je nekoliko godine učenja "utrpao" u samo jednu akademsku godinu – dva razreda srednje i brucošku godinu koledža. Prvu studijsku godinu završit će u sklopu koledža "Rowan-Cabarrus" 21. svibnja, a maturirat će 28. svibnja u svojoj srednjoj školi "Concord Academy", u kojoj je proglašen i najboljim učenikom generacije.


>>>Maturirao s 9: Upoznajte 11-godišnjeg genijalca koji je nedavno diplomirao<<<


No, kako govori, nije ovo planirao. Jednostavno je odlučio slušati neke dodatne predmete i kolegije na koledžu pa je shvatio da bi tim tempom mogao ranije završiti srednjoškolsko obrazovanje, dok istovoremeno odrađuje i prvu studijsku godinu. Na koledžu je ostvario prosjek ocjena 4, a u srednjoj 5,45.


Iako je mlađi od svojih kolega na koledžu, kaže da se super slažu. Wimmera posebno zanima robotika, a za sebe kaže da je "tip za matematiku i znanost". Oduvijek je imao sklonosti prema tehnologiji, prvi iPad dobio je sa samo 18 mjeseci.


Znanje o programiranju i robotici stekao je metodom pokušaja i pogreške i gledajući online videe.


>>>Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet<<<


Wimmerovi roditelji ponosni su na njegov uspjeh. "Ako su neka vrata zatvorena, pronaći će obilazni put za ostvarenje svojih ciljeva", kaže Melissa Wimmer za CNN.


Uz sve bližu maturu, razmišlja o sljedećim koracima. Kaže da već ima ponude za posao, kako u SAD-u tako i u inozemstvu, ali u obzir dolazi i daljnje školovanje, kao i stipendija za razvoj startupa koji je pokrenuo.


No, želi da ljudi shvate da je i dalje dječak – uživa u uobičajenim aktivnostma poput košarke i slaganja lego kockica. "Mnogi misle da sam odustao od djetinjstva", govori. "No, njima poručujem da se provodim kao nikad dosad."


izvor: CNN


Mike Wimmerkoledžmaturantbrucošsrednja školafakultetrobotika

Prati nas na Instagramu!