Vodič za brucoše

Legendica donijela gramofon na ispit iz fizike: Profesor u čudu nakon što mu je ispravio test [FOTO]

MojFaks | Vodič za brucoše, 12.04.2021., Autor: MojfaksA tek kad pročitate što je slušao...
Foto: screenshot via Twitter@Eric Saueracker

Samo je jedan kolega imao više bodova od ovog cara.

Svi znaju da su ispitni rokovi prepuni stresa, nedoumice, ponekad osjećaja srama, a u sretnijim okolnostima osjećajem ponosa. I dok neki biraju potpunu tišinu kako bi se bolje koncentrirali, drugima je pak lakše učiti dok im u pozadini svira omiljena glazba.


Profesor iz Kanade svojim je studentima zabranio mobitele u predavaonici tijekom pisanja ispita iz fizike jer, osim što mogu slušati glazbu, što najčešće rade, mogli bi doći u napast i provjeriti rješenja zadataka online. Ovo svi razumijemo. No, kako to i inače bude, jedan se domišljati student sjetio kako zaobići ovo pravilo i ipak si osigurati omiljene melodije dok rješava ispitne zadatke.


>>>Kralj trošenja u menzi: Razgovarali smo s legendicom koja je za jedan ručak ispeglala rekordan iznos na iksici FOTO<<<


Svaki je student ispred svog testa morao staviti fascikl kako bi onemogućio susjedu da malo "škicne" odgovor na neko pitanje koje mu predstavlja problem. No, ovaj kolega ispred svog papira stavio je gramofon s kojeg se orila pjesma "College Dropout" Kanyjea Westa.


Profesor iz Vancouvera, Eric Saueracker za medije je pojasnio da su u prilici u kojoj je nastala fotka brucoši pisali test iz Uvoda u primijenjenu fiziku koji se sastojao od nekoliko pitanja s kojima su se već susreli tijekom prijašnjih kolokvija.


"Odgovori na pitanja dostupni su online tako da nisu smjeli imati mobitele tijekom ispita. Našalio sam se da smiju unijeti kasetu ili CD ukoliko im se sluša glazba na što je ovaj student kimnuo glavom i pitao smije li donijeti gramofon", prisjetio se profesor.Kaže da je pomislio da se student šali i malo pametuje pa mu je rekao da smije na što je, gle čuda, student zbilja donio u predavaonicama rijetko viđeni uređaj, prištekao ga pomoću produžnog kabla i "raspalio" Kanyjea dok je pisao ispit. Glazba je treštala samo u njegovim ušima, dodajemo, tako da njegov glazbeni odabir nije smetao drugim kolegama.


"Fascinantno je da je imao drugi najbolji rezultat na ispitu pa je dobio peticu", kaže Eric.


>>>Zbog ovog oglasa zagrebačku studenticu prozvali BOGINJOM – možete li pogoditi što traži?<<<


Profesor fizike fotografiju studenta objavio je na Twitteru, a sve nakon toga je povijest. Podijeljena je, lajkana ili komentirana više od 800 tisuća puta.


fizikapismeni ispittestgramofonEric Sauerackerglazbamuzikabroj bodovaodlična ocjenazabrana mobitela


Prati nas na Instagramu!