Vodič za brucoše

Ljubav doma, a vi na faksu – kako održati vezu na daljinu?

MojFaks | Vodič za brucoše, 22.10.2021., Autor: MojfaksNije lako, ali nije ni nemoguće...
Foto: dodotone via Shutterstock

Ostavili ste svoju curu ili svoga dečka doma dok ste vi otišli studirati u drugi grad. Možda ste vi otišli studirati u jedan, a on ili ona u drugi grad. Kako bilo, život piše najneobičnije scenarije, ali jedno je sigurno – odlazak na faks može postati fatalan za ljubavne veze.

Ipak, ne mora sve skupa biti tragično i doista postoje načini da se veza na daljinu održi. Znate onu staru – gdje postoji volja, postoji i način. Dakle, prvo shvatite što želite i imate li doista volje za održavanje veze na daljinu, a ako to doista želite, evo nekoliko načina da u tome i uspijete.


>>>Fakultetski obrazovana djevojka u nevjerici: Dečko ju prevario s – frizerkom<<<


Tehnologija je prednost – srećom, okruženi smo tehnološkim otkrićima koja nam itekako mogu pomoći u vezama na daljinu. Vjerojatno ste čuli da su se neki parovi odlučili reći sudbonosno 'da' preko Skypea pa zašto onda ne pokušati i održati vezu na daljinu na ovaj način? Uz Skype, tu su i poruke, e-mailovi, pričanje i chatanje putem video-kamera i slično. Bitno je ne zaboraviti svoj online sastanak, ne kasniti na njega i svakako ga ne odgoditi, barem ne prečesto.

'Staromodna' pošta – u stara vremena pisma su bila jedini način komunikacije među ljudima koji su živjeli u udaljenim mjestima. No, prenosila su se danima pa čak i mjesecima, a danas će svako pismo stići u roku nekoliko dana pa zašto ne iskoristiti i ovu blagodan modernog vremena? Osim toga, uz pismo se uvijek može poslati neka sitnica te je napisano rukom pa sve skupa dobiva veoma važnu romantičnu notu.


>>>Pazite kome dajete 'cipelu' na faksu: 'Rušio' ju na razgovoru za posao jer ga je otkantala dok su studirali<<<


Posjete s vremena na vrijeme – ovo bi mogao biti problem i financijski i logistički, ali želite li da veza na daljinu uspije, potrebno je otići u posjete barem s vremena na vrijeme, primjerice za blagdane ili produljene vikende. Osim toga, dobro je i partnera ili partnericu pozvati da vas posjeti u mjestu vašeg studiranja – ovako će dobiti dojam o tome gdje ste i što radite pa će sve skupa postati manje misteriozno, a više će se odraziti na međusobnom povjerenju.

Pazite na detalje – sitnice čine život zanimljivim pa ih probajte podijeliti sa svojim ljubavnim partnerom. Pričajte o čudnom profesoru kemije, smiješnom kolegi s predavanja i sličnom. Ovo se može činiti smiješnim i bedastim, ali upravo su ove sitnice način da se održi komunikacija i da  ostanete zajedno.

Evo još nekoliko prijedloga za romantična iznenađenja kada ste fizički odvojeni sa svojom ljubavi:

Pošaljite cvijet ili buket poštom.

Pošaljite paketić poštom – neka unutra budu sitnice koje vaš ljubavni partner voli.


>>>Odbija uzeti zaručnikovo prezime nakon udaje jer se bavi – znanstvenim radom<<<


Snimite fora video ili zvučni snimak i pošaljite joj/mu ga.

Upustite se u dugi telefonski razgovor – neka to bude u vrijeme kada vam nitko neće smetati.

Isplanirajte i napravite iznenadni posjet – dakle, da vaš partner za njega ne zna unaprijed.


vezeljubavseksveza na daljinuonlineodanostsavjetiveza na fakultetustudentski život


Prati nas na Instagramu!